Europa press

Logo ep

    La premsa internacional reprodueix amb interès la decisió de Catalunya

    15:4328.07.2010

    MADRID, 28 (EUROPA PRESS)

    La decisió de Catalunya de prohibir les curses de braus a partir del 2012 ha despertat un gran interès a la premsa internacional, que destaca en els seus llocs d'internet com, per primera vegada, una regió peninsular espanyola es desprèn d'una tradició "de segles".

    La cadena estatunidenca CNN, el corresponsal a Espanya de la qual s'ha desplaçat a Barcelona per fer la cobertura, destaca que Catalunya es converteix en la primera "regió continental" que prohibeix els toros per posar fi a la "crueltat" sobre aquest animal, tot i que esmenta que, segons alguns analistes, el nacionalisme català ha influït en la votació del Parlament que acabarà amb les corrides a Catalunya.

    Per al diari estatunidenc 'The New York Times', la decisió adoptada pel Parlament constitueix el "cop més dur a una tradició que molts espanyols consideren part essencial de la seva cultura".

    Creu, a més, que el debat sobre la prohibició de les corrides per evitar el sofriment de l'animal ha quedat "eclipsat" per un altre de tipus polític sobre la "identitat catalana" en un moment en què qüestions similars centren l'agenda en altres països europeus, des de Bèlgica als Balcans.

    El rotatiu augura que la prohibició tindrà escàs impacte econòmic a la regió, perquè els toros porten temps perdent adeptes en aquesta comunitat, on només queda una plaça en actiu a la capital, Barcelona, que atreu uns 400 abonats, respecte dels 19.000 de las Ventas a Madrid.

    El bloc de Greg Burke a Fox News creu que, tot i que la prohibició de Catalunya és "significativa", Espanya està "lluny de dir adéu" a aquest "passatemps popular" en aquest país.

    La BBC britànica ha obert un fòrum en la seva pàgina on els usuaris es pronuncien sobre si les corrides han de prohibir-se o no, mentre el diari francès 'Libération' veu en la decisió del Parlament "un cop dur per al món taurí" que té actualment una "desafecció relativa dels espectadors" i les conseqüències de la crisi econòmica.

    La notícia la recull també la televisió qatariana 'Al-Jazira' en la seva portada d'internet, on es refereix als toros com "l'esport favorit" a Espanya.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies