Europa press

Logo ep

    Huguet defensa un govern "de concentració" CiU-PSC-ERC

    12:3402.03.2010

    BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

    El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, el republicà Josep Huguet, ha descartat avui reeditar el tripartit en la pròxima legislatura i ha defensat un govern "de concentració" entre CiU, PSC i ERC en la Generalitat, deixant fora ICV-EUiA.

    En declaracions a Ràdio Barcelona - Cadena SER recollides per Europa Press, Huguet ha indicat que aquest govern "potser no duri ni tan sols una legislatura" però és necessari per abordar els grans problemes de Catalunya.

    Entre els quals hi ha, que faci "modificacions profundes" en les relacions entre Catalunya i l'Estat, i també una reforma de l'administració pública catalana.

    Es tracta de dues qüestions que, segons el parer d'Huguet, "qualsevol partit en solitari seria incapaç" d'afrontar a falta de valentia, pel qual ha vist imprescindible un govern d'unitat.

    Huguet ha dit que en aquesta gran coalició haurien de participar "les forces centrals de l'àmbit parlamentari català", fet que exclou ICV-EUiA, que durant els set anys de governs d'esquerres ha mantingut obertes polèmiques amb els republicans.

    El conseller també ha apreciat que hi ha una "campanya orquestrada" en contra del tripartit per part del centre-dreta català per amagar la seva obra de govern.

    "Qualsevol anècdota o ximplesa s'exagera, es passa a un nivell absolutament demagògic i és la caça i captura" del tripartit, ha assegurat Huguet.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies