Europa press

Logo ep

    Mil persones es manifesten a Ascó contra el magatzem nuclear i demanen la dimissió de l'alcalde

    12:1824.01.2010

    ASCÓ (TARRAGONA), 24 (EUROPA PRESS)

    Unes mil persones s'han manifestat avui a Ascó (Tarragona) en contra de la col·locació del cementiri de residus nuclears i després de lemes com "Ascó, Catalunya diu que no", han demanat la dimissió de l'alcalde del municipi, Rafael Vidal (CiU).

    Els manifestants han fet un recorregut d'uns 15 minuts, des de la Rambla de Catalunya fins a la porta de l'Ajuntament, on han corejat consignes en contra del cementiri nuclear i han mostrat les seves pancartes.

    Molts d'ells no són ciutadans d'Ascó, a jutjar pels nombrosos autobusos organitzats i cotxes particulars que estaven aparcats a l'entrada del poble, procedents de municipis contigus com Flix (Tarragona), altres més llunyans com L'Ametlla de Mar (Tarragona), i de comarques veïnes, com la del Priorat.

    Tres blocs encapçalats per pancartes distingien els manifestants en ciutadans, polítics i entitats --més de 100 associacions han donat suport a la protesta, segons ha dit a Europa Press el portaveu de la Plataforma Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC), Sergi Saladié--.

    El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha explicat als mitjans de comunicació que el seu partit secundava la manifestació "en defensa dels interessos de Catalunya", i ha recalcat que el tema incumbeix tots els catalans, no només els veïns d'Ascó: "s'equivoca qui creu que és només una reivindicació de les Terres de l'Ebre", perquè tots han d'estar en aquesta "batalla per impedir una vegada més que s'espatlli allò que es decideix al Parlament".

    Puigcercós ha demanat que hi hagi un pronunciament "clar i nítid" per part del Govern de Catalunya, cosa que ahir li va fer arribar ell mateix al president de la Generalitat, José Montilla, i que dimecres li platejarà amb una pregunta parlamentària, ha assegurat.

    Pel secretari general d'ICV, Joan Herrera, el Govern ha de "fer tot" allò possible per evitar que el cementiri nuclear s'instal·li a Catalunya: "Diguem clara i obertament que no pot ser que el territori amb més nuclears de tot l'Estat" aculli ara un magatzem nuclear, ha etzibat. "Les nuclears no són el futur", ha dit als mitjans.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies