Europa press

Logo ep

  Una onada de fred àrtic es desplaça cap al sud del Regne Unit

  12:4106.01.2010

  LONDRES, 6 (Reuters/EP)

  Les ventades i les fortes nevades han provocat interrupcions en el servei ferroviari, la cancel·lació de nombrosos vols i el tancament de centenars de col·legis al centre i al sud d'Anglaterra.

  Les autoritats han emès una alerta meteorològica per a tot el país i s'esperen nevades de fins a 40 centímetres de gruix a Londres per a la tarda d'aquest dimecres.

  Ahir dimarts van ser el nord d'Anglaterra i Escòcia les zones més afectades pel temporal, però ara l'Agència Meteorològica britànica adverteix que la "climatologia extrema" es desplaça cap al sud d'Anglaterra.

  Els meteoròlegs auguren "nevades excepcionalment fortes" per a Hampshire, Oxfordshire, West Berkshire, Surrey o Buckinghamshire, amb gruixos d'entre 15 i 30 centímetres, tot i que en alguns punts podrien superar els 40.

  "S'espera que causi la interrupció generalitzada de la xarxa de transport i podria provocar problemes en les línies de subministrament elèctric", ha explicat l'Agència.

  Mentre centenars d'escoles s'han vist obligades a tancar les portes a Lancashire, West Yorkshire, West Midlands, Gloucestershire, Hertfordshire i Surrey, sobretot.

  El temporal, el més greu dels últims 30 anys al Regne Unit, segons els experts, també ha provocat el caos a les carreteres, cobertes de neu o gel, fet que les converteix en extremadament perilloses. Per exemple, al voltant d'un miler de conductors van passar la nit atrapats a la carretera A3 a l'altura de Hampshire. Molts altres es van veure obligats a abandonar els seus vehicles.

  Pel que fa al trànsit aeri, una portaveu de BAA ha explicat que s'han hagut de cancel·lar 29 vols des de o cap a Heathrow (Londres) només avui. "L'aeroport d'Heathrow és obert, però és inevitable que hi hagi retards i cancel·lacions a causa de la situació meteorològica", ha apuntat.

  Un altre aeroport de Londres, el de Luton, ha estat tancat des de les 20.30 de dimarts fins a les 4.30 d'aquesta matinada (una hora més a l'Espanya peninsular), temps durant el qual es van cancel·lar 44 vols amb origen o destí quest aeroport.

  Gatwick també ha hagut de tancar durant la nit i s'han cancel·lat 120 vols i molts més han estat endarrerits, segons s'informa a la seva pàgina web.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies