Europa press

Logo ep

    Una onada de fred àrtic es desplaça cap al sud del Regne Unit

    12:4106.01.2010

    LONDRES, 6 (Reuters/EP)

    Les ventades i les fortes nevades han provocat interrupcions en el servei ferroviari, la cancel·lació de nombrosos vols i el tancament de centenars de col·legis al centre i al sud d'Anglaterra.

    Les autoritats han emès una alerta meteorològica per a tot el país i s'esperen nevades de fins a 40 centímetres de gruix a Londres per a la tarda d'aquest dimecres.

    Ahir dimarts van ser el nord d'Anglaterra i Escòcia les zones més afectades pel temporal, però ara l'Agència Meteorològica britànica adverteix que la "climatologia extrema" es desplaça cap al sud d'Anglaterra.

    Els meteoròlegs auguren "nevades excepcionalment fortes" per a Hampshire, Oxfordshire, West Berkshire, Surrey o Buckinghamshire, amb gruixos d'entre 15 i 30 centímetres, tot i que en alguns punts podrien superar els 40.

    "S'espera que causi la interrupció generalitzada de la xarxa de transport i podria provocar problemes en les línies de subministrament elèctric", ha explicat l'Agència.

    Mentre centenars d'escoles s'han vist obligades a tancar les portes a Lancashire, West Yorkshire, West Midlands, Gloucestershire, Hertfordshire i Surrey, sobretot.

    El temporal, el més greu dels últims 30 anys al Regne Unit, segons els experts, també ha provocat el caos a les carreteres, cobertes de neu o gel, fet que les converteix en extremadament perilloses. Per exemple, al voltant d'un miler de conductors van passar la nit atrapats a la carretera A3 a l'altura de Hampshire. Molts altres es van veure obligats a abandonar els seus vehicles.

    Pel que fa al trànsit aeri, una portaveu de BAA ha explicat que s'han hagut de cancel·lar 29 vols des de o cap a Heathrow (Londres) només avui. "L'aeroport d'Heathrow és obert, però és inevitable que hi hagi retards i cancel·lacions a causa de la situació meteorològica", ha apuntat.

    Un altre aeroport de Londres, el de Luton, ha estat tancat des de les 20.30 de dimarts fins a les 4.30 d'aquesta matinada (una hora més a l'Espanya peninsular), temps durant el qual es van cancel·lar 44 vols amb origen o destí quest aeroport.

    Gatwick també ha hagut de tancar durant la nit i s'han cancel·lat 120 vols i molts més han estat endarrerits, segons s'informa a la seva pàgina web.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies