Europa press

Logo ep

    STEPV denuncia que Educació el "castiga" en els pressupostos del 2010 i no li concedix subvencions que li corresponen

    17:3121.12.2009

    Anuncia que presentarà un recurs "per persecució i atemptat a la llibertat sindical"

    VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

    STEPV ha denunciat hui que la Conselleria d'Educació l'ha "castigat" en els pressupostos del 2010 en "excloure'l" de les subvencions legals a les quals té dret, segons ha indicat el sindicat en un comunicat, en què ha considerat que l'administració autonòmica comet així "un atemptat a la llibertat sindical contra l'organització majoritària de l'ensenyament valencià".

    El STEPV ha anunciat que presentarà un recurs "per persecució i atemptat a la llibertat sindical" i iniciarà una campanya "per a donar a conèixer a la societat estos fets tan greus". En esta línia, ha assenyalat que "pressionarà" a la Conselleria i Consell perquè "esmenen" la seua actitud i demanarà la intervenció de la Sindicatura de Greuges. "Si cal, es recorrerà fins a les més altes instàncies, inclosa l'Organització Internacional del Treball, OIT", ha advertit.

    El sindicat ha indicat que, per primera vegada, els Pressupostos de la Generalitat valenciana del 2010 l'exclouen de les ajudes "per a formació, promoció de la llengua pròpia i representativitat". "Sense donar cap explicació, la Conselleria d'Educació ha decidit suprimir al sindicat com perceptor d'estos capítols pressupostaris que fins ara recollien els Pressupostos", segons ha assenyalat, i ha precisat que és "l'única organització sindical eliminada d'estes partides".

    "Es tracta per tant d'una situació gravíssima de persecució política i d'atemptat a la llibertat sindical contra la representació majoritària dels treballadors i les treballadores de l'ensenyament" a la Comunitat, ha incidit, i ha assenyalat que, des que es van conèixer els esborranys de la llei de Pressupostos, ha sol·licitat entrevistar-se amb responsables de la Conselleria i del Govern valencià "perquè oferiren explicacions de l'exclusió i solucionaren el suposat error".

    Tot i això, ha criticat que les gestions realitzades per representants del sindicat "van confirmar que la retirada de les subvencions obeïa a una decisió política presa a consciència per a castigar a l'organització sindical per la seua oposició a la política educativa del conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, i del Govern valencià".

    Per al STEPV, "es tracta d'una oposició legítima i democràtica i que, com s'ha manifestat a l'últim període, és compartida per desenes de milers de ciutadanes i ciutadans". Davant de l'"agressió governamental", portaveus del sindicat han destacat que es van entrevistar amb els grups parlamentaris de l'oposició, PSPV, EUPV i Compromís, i els van sol·licitar la presentació d'esmenes per a restituir les ajudes al STEPV en les partides corresponents, petició que "van assumir i van materialitzar de seguida".

    El STEPV ha lamentat que el PP les ha rebutjat totes, el que, segons la seua opinió, demostra "el tarannà autoritari que s'ha instal·lat en l'administració educativa valenciana, una administració que rebutja el diàleg, la negociació, el consens i la recerca d'acords amb el sindicat majoritari de l'ensenyament".

    "Amb la seua actuació, el conseller d'Educació col·loca al president Francesc Camps en una situació delicada, en la primera línia de la confrontació", ha dit, i ha subratllat que en la seua "última mostra de miopia política i actitud provocadora", Alejandro Font de Mora "obliga al govern de la Generalitat a assumir la responsabilitat de deixar sense finançament públic al sindicat majoritari de l'ensenyament".

    "CAMPANYA REPRESSIVA"

    Per al sindicat, este fet "se suma a la campanya repressiva iniciada per la Conselleria contra l'educació pública, amb desafiaments als equips docents, als càrrecs directius i a altres entitats educatives". "Les amenaces al professorat de Ciutadania del institut Altaia, d'Altea; els expedients a càrrecs directius d'Almoines o Monfort, o les retirades d'ajudes a Moviments de Renovació Pedagògica o la Fundació Sambori són casos puntuals que il·lustren l'obsessió de l'actual equip d'Educació per a castigar als qui qüestionen públicament les seues imposicions", ha lamentat.

    Tot i això, ha advertit que estes mesures "repressives" són "inútils" perquè "no tindran l'efecte desitjat pels seus patrocinadors: les decisions sindicals en esta organització només depenen de la voluntat i la tenacitat de les treballadores i treballadors i de les quotes de les persones afiliades, que cobrixen econòmicament l'activitat sindical".

    "Si es pretén silenciar i reduir una veu crítica i incòmoda per a l'actual govern valencià, Camps pot ensopegar justament amb l'efecte contrari. De fet, la repressió injustificada contra el STEPV ja està experimentant una onada d'adhesions i solidaritat, un autèntic bumerang contra els seus promotors", ha manifestat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies