Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Les associacions de veïns presenten una exposició sobre els 40 anys d'acció veïnal

  18:4127.11.2009

  BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

  La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i la Federació Regional d'Associacions de Veïns de Madrid (FRAVB) han presentat avui l'exposició 'Barcelona-Madrid. 40 anys d'acció veïnal', que pretén fer visible la història del moviment veïnal i la seva influència en les dues ciutats en els últims quaranta anys.

  Els continguts de l'exposició, que han estat elaborada per historiadors, periodistes, sociòlegs, antropòlegs i activistes, recullen la història de les lluites veïnals que han col·laborat en la construcció dels barris i les ciutats. La mostra proposa un recorregut des de la dictadura franquista i la transició democràtica fins a l'actualitat.

  El projecte consta no només de l'exposició, sinó també d'una pàgina web, on poden veure's les fitxes --100 a Barcelona i 80 a Madrid-- que mostren punts concrets, espais, edificis i equipaments, que no existirien sense la lluita veïnal. A més, a manera de catàleg, la FAVB presenta un número especial de la seva revista, 'Carrer', amb les fitxes i diverses entrevistes a personatges importants de l'associacionisme veïnal.

  La presidenta de la FAVB, Eva Fernández, ha destacat que l'exposició pretén demostrar "que l'acció ciutadana té un potencial transformador", i també demostrar que la ciutadania de Madrid i Barcelona ha tingut una trajectòria comuna, amb reptes compartits.

  Joan Roca, director del Museu d'Historia de Barcelona (MUBHA), on romandrà l'exposició fins al 1 de febrer, ha assegurat que el moviment veïnal ha estat "un agent socializador de primera línia", i que un museu com el MUBHA, que vol ser un mirall de la ciutat, no podia mantenir-se al marge.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies