Europa press

Logo ep

  Les associacions de veïns presenten una exposició sobre els 40 anys d'acció veïnal

  18:4127.11.2009

  BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)

  La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i la Federació Regional d'Associacions de Veïns de Madrid (FRAVB) han presentat avui l'exposició 'Barcelona-Madrid. 40 anys d'acció veïnal', que pretén fer visible la història del moviment veïnal i la seva influència en les dues ciutats en els últims quaranta anys.

  Els continguts de l'exposició, que han estat elaborada per historiadors, periodistes, sociòlegs, antropòlegs i activistes, recullen la història de les lluites veïnals que han col·laborat en la construcció dels barris i les ciutats. La mostra proposa un recorregut des de la dictadura franquista i la transició democràtica fins a l'actualitat.

  El projecte consta no només de l'exposició, sinó també d'una pàgina web, on poden veure's les fitxes --100 a Barcelona i 80 a Madrid-- que mostren punts concrets, espais, edificis i equipaments, que no existirien sense la lluita veïnal. A més, a manera de catàleg, la FAVB presenta un número especial de la seva revista, 'Carrer', amb les fitxes i diverses entrevistes a personatges importants de l'associacionisme veïnal.

  La presidenta de la FAVB, Eva Fernández, ha destacat que l'exposició pretén demostrar "que l'acció ciutadana té un potencial transformador", i també demostrar que la ciutadania de Madrid i Barcelona ha tingut una trajectòria comuna, amb reptes compartits.

  Joan Roca, director del Museu d'Historia de Barcelona (MUBHA), on romandrà l'exposició fins al 1 de febrer, ha assegurat que el moviment veïnal ha estat "un agent socializador de primera línia", i que un museu com el MUBHA, que vol ser un mirall de la ciutat, no podia mantenir-se al marge.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies