Europa press

Logo ep

    Antonio Robles renuncia formalment al seu escó al Parlament després de la seva sortida de C's

    14:1702.09.2009

    BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

    Antonio Robles ha renunciat formalment al seu escó al Parlament després de la seva sortida de C's, al·legant que sent "repugnància pel frau electoral perpetrat unilateralment" pel president del partit, Albert Rivera, en acceptar a presentar-se a les eleccions europees al costat de la plataforma Libertas, del milionari irlandès Declan Ganley.

    Aquesta aliança va provocar la sortida de Robles del partit, així com la del seu company i tercer diputat del Grup Mixt, José Domingo, que de moment manté la seva acta de diputat. En el seu escrit presentat a la Mesa, Robles constata la falta d'escrúpols democràtics de Rivera, assegurant que aquesta aliança ha estat "la gota última que va omplir el got d'una barroera traïció ideològica a la gran explosió d'alegria protagonitzada pel naixement de C's".

    Per a Robles, Libertas estava formada pels partits més reaccionaris europeus i per formacions regionalistes espanyoles, contraris tots dos als principis que van justificar el naixement ètic de C's, ha dit en la seva petició de renúncia.

    Ha explicat que el segon congrés del partit va instituir "la maniobra, el truc, l'astúcia, la malícia i l'engany", i la directiva resultant va camí, segons la seva opinió, de liquidar la resta del prestigi que alguna vegada va poder tenir C's.

    Però també ha carregat contra la classe política en general, i ha subratllat que està formada per individus "que es reconeixen i es promocionen mútuament amb una simple mirada, és la mirada del poder".

    Segons la seva opinió, uns i altres "estan disposats a arribar al poder quan no es té i a conservar-lo quan es té". Si C's havia nascut per ser escrupolós amb les formes, ha continuat, mai abans va existir cap partit tan ràpid a perdre-les, ha afegit.

    Ha defensat la dignificació urgent de la política, i, tot i que ha reconegut que la seva renúncia no significarà gairebé res, ha dit esperar que com a mínim sigui un exemple per a les seves dues filles.

    Robles ha presentat el seu escrit en el registre del Parlament ahir, però ho ha fet després de la primera reunió de la Mesa després de les vacances, de manera que la renúncia no podrà ser acceptada fins a dimarts que ve, han informat a Europa Press fonts de la cambra catalana.

    La substitueixi de Robles serà Carmen de Ribera, la següent candidata a la llista de C's, que encara ha de presentar la documentació necessària per ocupar el seu escó.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies