Europa press

Logo ep

  Els treballadors de Parcs i Jardins critiquen la falta de personal d'aquest estiu

  14:4719.08.2009

  BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

  Els treballadors de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona han criticat avui que no es contracti prou personal durant l'estiu per suplir els treballadors que se'n van de vacances, segons ha informat avui el comitè d'empresa en roda de premsa.

  En concret, s'han contractat set peons de jardineria per fer les substitucions d'un terç de la plantilla, 150 treballadors, durant els tres mesos d'estiu, fet que suposa, segons el president en funcions del comitè, Juan Carlos Vázquez, un contracte d'estiu per cada 150 fixos.

  Els jardiners consideren la decisió com "un insult i una greu negligència" en la gestió de les zones verdes de la ciutat, ja que suposa un deteriorament dels parcs que és "humanament" impossible de cobrir amb set treballadors.

  A més, ha afegit el secretari en funcions del comitè, Antonio Cano, aquests set peons cobreixen llocs comercials al Zoo i el Consorci de la Zona Franca, territori que no pertany a la gestió pública de Parcs i Jardins.

  En anys anteriors, la direcció de l'Institut ha fet contractes a una mitjana de 70-80 persones a l'estiu, de manera que Vázquez s'ha preguntat "per què altres anys calia la contractació de més personal i aquest no".

  Els sindicats UGT, CCOO, CGT i USOC reclamen una reunió amb la regidora d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Inma Mayol, amb la qual es van reunir per primera i única vegada el 2002. Critiquen que no se'ls escolta i que han arribat a escriure l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, però que no han rebut resposta.

  Creuen que amb tan poc personal, el bo seria tenir 1,2 persones per hectàrea, el deteriorament del verd públic pot arribar a ser irreversible en algunes zones i que l'augment de les queixes ciutadanes podria justificar la privatització del servei municipal.

  Han fet especial èmfasi en la badada dels Jardins de Joan Brossa, a Montjuïc, de 5 hectàrees interiors i 5 exteriors, en què treballa una persona i a la qual han d'ajudar dos treballadors traslladats de dos parcs pròxims. O el deteriorament del Jardí del Laberint d'Horta, el palauet del qual fa més de 15 anys que no es reforma i "es troba en ruïnes".

  Els treballadors no preveuen fer cap manifestació i consideren que la sanció imposada al Secretari del Comitè d'Empresa, Carlos Bernal, per "faltes d'assistència injustificades" és una "excusa i part d'una espiral antisindical" perquè Bernal es trobava en diferents reunions del comitè o fent gestions en el departament de personal.

  El comitè d'empresa de Parcs i Jardins i les seccions sindicals que el componen van reclamar que l'alcalde intervingui i "doni ordre" a Inma Mayol i al gerent de l'Institut Municipal, Jordi Campillo, perquè estableixin, al costat del comitè, les actuacions necessàries per modificar la situació.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies