Europa press

Logo ep

    L'Ajuntament de Barcelona estudia multar U2 per assajar sense permís i excés de soroll

    13:4602.07.2009

    BARCELONA, 2 (EUROPA PRESS)

    L'Ajuntament de Barcelona ha obert un expedient al grup irlandès U2 que podria derivar en una multa per haver assajat sense l'autorització necessària al Camp Nou des del 15 de juny, ja que no va obtenir el permís fins al 26 de juny, i per haver incomplert els horaris i els límits de soroll que preveuen les ordenances municipals.

    En un comunicat, el districte de les Corts explica que fent-se eco de les queixes de veïns de les Corts va decidir actuar administrativament davant d'un possible incompliment de l'horari pel que fa a emissió de soroll.

    A més, el consistori explica que la promotora del concert no va sol·licitar l'autorització municipal necessària per fer els assajos que durant els dies previs i que van reunir fans a les portes de l'estadi, mentre els veïns es queixaven pels decibels de la banda.

    U2 va sol·licitar permís a la Generalitat per als concerts del 30 de juny i 2 de juliol però es va oblidar de demanar l'autorització per assajar. El districte va requerir el 23 de juny als promotors que sol·licitessin aquest permís i, amb data del 26 de juny, l'Ajuntament de Barcelona li ho va concedir. Va imposar dues condicions: tocar com a màxim fins a les 22.00 hores i amb un límit de decibels per complir així les ordenances.

    L'Ajuntament constata que des del primer dia que U2 va començar a assajar les cançons de 360º Tour es van rebre nombroses queixes que la Guàrdia Urbana va verificar, controlant l'horari dels assajos i aixecant actes davant del reiterat incompliment.

    Malgrat això, el consistori ha sostingut que "és voluntat i orgull" que Barcelona aculli grans esdeveniments musicals, com en aquest cas el començament de la gira mundial de la banda irlandesa.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies