Europa press

Logo ep

    (Ampliació) Dimiteix el secretari d'Estat d'Economia amb Solbes, David Vegara, per motius personals

    18:1409.04.2009

    MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

    El secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, ha decidit abandonar el seu lloc argumentant "motius personals", han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri d'Economia i Hisenda.

    Vegara ha comunicat la seva decisió aquest matí a la nova vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado.

    El secretari d'Estat d'Economia seguirà un mes més en el càrrec fins que es trobi un substitut i per "facilitar la transició", segons han explicat fonts del Ministeri.

    Les mateixes fonts han assenyalat que així Vegara acudirà a les pròximes reunions internacionals previstes, de manera que la seva presència un mes més farà que "tot el procés de transició sigui més suportable".

    Vegara, fins ara el número 'dos' de l'exministre Pedro Solbes, va ser nomenat secretari d'Estat d'Economia l'abril del 2004 pel consell de ministres.

    Vegara presenta una incompatibilitat de dos anys, perquè no podrà desenvolupar cap lloc relacionat amb el qual tenia fins ara, ni tampoc tornar a la direcció d'Intermoney, d'on va sortir per formar part del Govern amb Solbes.

    Segons fonts del seu entorn esmentades per CNN+, estudia la possibilitat d'abandonar Espanya i treballar durant els pròxims mesos com a economista investigador al CEPR (Centre for Economic and Policy Research).

    L'altre Secretari d'Estat durant l'etapa de Solbes, el Secretari d'Hisenda, Carlos Ocaña, sí que seguirà en el seu lloc amb el nou gabinet dirigit per Elena Salgado.

    Nascut el 7 de setembre de 1966 a Barcelona, Vegara és Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona.

    Va ser professor ajudant i professor associat a la Universitat Pompeu Fabra, Economista del Departament d'Anàlisi del Banc Sabadell i Vocal Assessor en el Departament d'Economia del Gabinet de la presidència del Govern.

    El setembre de 1995 es va incorporar a l'empresa InterMoney, on ha estat successivament sotsdirector d'anàlisi, director general i president. La seva incursió a la política va ser a través del Partit Socialista de Catalunya el 2003.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies