Europa press

Logo ep

    La policia no té clar que realment l'autor de la matança de Winnenden avisés dels seus plans en un xat

    11:0713.03.2009

    BERLÍN, 13 (EUROPA PRESS)

    La policia alemanya no té del tot clar que realment el noi de 17 anys que dimecres passat va matar quinze persones i després es va suïcidar a Winnenden, al sud d'Alemanya, avisés dels seus plans en un xat d'internet, com ha dit el Ministeri de l'Interior regional.

    La policia de Waiblingen ha explicat en un comunicat que està intentant descobrir si és cert que Tim K. va dir que pretenia fer una "bona barbacoa" en el seu antic col·legi, ha informat avui el diari 'Die Welt'.

    "A la tarda (d'ahir) van sorgir dubtes respecte a la veracitat del missatge a la sala de xat. Per descomptat, totes les informacions, especialment les relatives a aquest missatge, s'estan examinant a consciència", ha indicat.

    Els responsables de la pàgina web que albergava l'esmentat xat, 'www.krautchan.net', han negat aquesta dada: "Aquí no s'ha anunciat cap matança". El ministre de l'Interior de l'estat de Baden-Württemberg, Heribert Rech, havia assegurat en una roda de premsa que Tim K. va advertir explícitament de les seves intencions en un xat en què va parlar amb un noi de 17 anys de Baviera.

    "No puc més", han estat les paraules que va fer servir Tim K. en la seva conversa en línia a les 2.47 hores, segons Rech. "N'estic fart, sempre el mateix, tots se'n riuen de mi, ningú s'adona del meu potencial", es va lamentar Tim K. "Ho dic seriosament, Bernd (el nom del jove), tinc armes aquí i demà a primera hora aniré a la meva antiga escola i hi haurà una verdadera barbacoa", ha afegit, reconeixent que potser ell mateix moriria.

    "Estigues atent, Bernd, se sentirà parlar de mi", ha afegit en la seva conversa l'autor de la matança, que va donar al seu interlocutor el lloc exacte on es produiria, Winnenden. "I ara cap mena d'informació a la policia, cap por, me les piro", ha conclòs. Segons ha explicat Rech, l'interlocutor no es va prendre el missatge amenaçador seriosament, però pel que fa va veure les notícies va explicar al seu pare els fets.

    Tim K., descrit pels seus veïns com un noi solitari aficionat als vídeos violents, va matar a trets 12 persones al seu antic col·legi i després tres més abans de suïcidar-se quan es va veure envoltat per la policia. Vuit dels estudiants a les quals va matar eren dones, així com les tres professores mortes.

    Les autoritats van assenyalar ahir que el jove havia estat rebent tractament psiquiàtric per depressió entre abril i setembre de l'any passat, però després el va abandonar.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies