Europa press

Logo ep

    El presumpte assassí de deu persones a Alabama confessa en una carta els motius de la massacre

    08:0513.03.2009



    BIRMING (ALABAMA, EUA), 13 (Reuters/EP)

    L'home d'Alabama que va disparar deu persones i les va ferir de mort, entre les quals n'hi ha cinc de la seva família, va escriure una carta en què detalla com va matar la seva mare i explica com volia matar-se ell mateix, han informat aquesta nit les autoritats.

    Michael McLendon va assassinar la seva mare, l'àvia, el seu tiet i dos cosins a més de cinc persones més, entre les quals hi ha un nadó de 18 mesos, en una onada de crims que va derivar en una persecució policial i que va acabar quan l'agressor es va disparar ell mateix i va caure a terra.

    Les autoritats, que han obert una investigació per analitzar el que s'ha convertit en el tiroteig més sagnant en la història d'Alabama, van descobrir una llista que incloïa una sèrie de persones cap a les quals l'agressor sentia certa apatia, de manera que tot apunta que l'agressor es va moure per venjança.

    "McLendon va deixar una carta, que ara és en mans dels que porten la investigació, i en què descriu com va assassinar la seva mare i les intencions que tenia per acabar amb la seva pròpia vida", ha declarat el director del Departament de Seguretat Pública d'Alabama, J. Christopher Murphy, qui ha considerat que l'assassí va matar els seus familiars després d'una disputa sobre una Bíblia.

    McLendon, que va comprar la munició un dia abans de cometre els assassinats, era un home infeliç, tal com informa Gary McAliley, el fiscal general del Districte del comtat de Coffee, qui afegeix que els agents van trobar a casa seva una pila de bateries, aigua, una armilla antibales i més equipament.

    "Era un home completament infeliç. Tenia problemes amb la llei, va ser expulsat de la Marina i acabava de deixar la feina. Ell pensava que la seva vida era un fracàs", ha afegit McAliley.

    El succés es va desenvolupar dimecres passat a les petites localitats de Samson i Geneva, tal com ha explicat la portaveu de l'FBI Angela Tobon des de Mobile, una de les ciutats més grans de l'estat. L'assaltant va matar primer els cinc membres de la seva família a Samson.

    Tot seguit, va sortir al carrer on va matar dos joves que es trobaven a l'interior d'un comerç i un camioner que va morir durant una persecució de cotxes. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies