Europa press

Logo ep

    El Govern xinès mourà una altra vegada els desplaçats per la Presa de les Tres Gorges

    12:0205.02.2009

    PEQUÍN, 5 de febrer (De la corresponsal d'EUROPA PRESS, Débora Altit)

    El Govern xinès s'ha vist obligat a ordenar una nova reubicació per als habitants desplaçats pel macroprojecte de la Presa de les Tres Gorges, en un intent per reduir els riscos mediambientals i intentar treure la població de la misèria.

    El pla, aprovat ja pel Consell d'Estat (el gabinet xinès), reconeix que l'equilibri mediambiental de la zona, després de la construcció de la presa, és fràgil, de manera que aposta per, "basant-se en la capacitat ecològica de la zona de la presa", promoure de manera estable una migració ecològica i establir una pantalla i un cordó de protecció.

    La construcció de la presa va començar el 1994 com a part d'un pla per acabar amb les freqüents i massives inundacions del riu Yangtsé, que han causat la mort de milions de persones al llarg de la història xinesa, i proveir d'energia a la zona. El mastodòntic projecte, tot i això, va obligar a mudar-se al voltant d'1,4 milions de persones, els habitatges de les quals van quedar submergits sota els 175 metres a la que van arribar les aigües de la presa en algunes zones.

    Tot i que el nou pla no especifica quantes d'aquestes persones hauran de desplaçar-se un altre cop, sí que reconeix que les reubicacions forçoses han tingut conseqüències indesitjades entre els afectats, per als quals no ha estat fàcil trobar una nova forma de guanyar-se la vida.

    "Els problemes sorgits de l'emigració i el reassentament han de gestionar-se al detall per ajudar els emigrats a solucionar les seves penúries i problemes en les seves vides i tasques, amb l'objectiu de crear una zona harmoniosa i estable al voltant de la presa", assenyala el projecte del Govern.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies