Europa press

Logo ep

  Carod manté que no renuncia a repetir com a candidat d'ERC

  19:5216.01.2009  BARCELONA, 16 de gener (EUROPA PRESS)

  El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, manté que no renuncia a ser el candidat d'ERC a les eleccions autonòmiques malgrat que el president del partit, Joan Puigcercós, també hi aspira. Els sectors de tots dos desitgen no haver d'arribar a les primàries, per les conseqüències que tindrien, però no es posen d'acord sobre qui ha de renunciar a ser candidat.

  Encara que els dos sectors oficialistes d'ERC han admès en declaracions a Europa Press l'existència de reunions "informals" per propiciar un acostament que eviti les primàries, els dos coincideixen que no és el moment de plantejar una negociació formal, perquè totes les energies estan centrades en el finançament, la crisi i l'eventual sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

  Després de l'aparició d'informacions que avui han apuntat que Carod ha renunciat a ser candidat a canvi de més pes del seu sector a l'executiva del partit, aquest ha publicat un apunt en el seu bloc d'internet titulat 'Desmentiment rotund', negant qualsevol acord amb la direcció sobre el seu futur polític.

  Diverses fonts de l'entorn de Carod han confirmat a Europa Press, com ha avançat 'La Vanguardia', que dimarts hi va haver una reunió amb l'assistència del vicepresident del Govern i destacats dirigents del seu cercle --Ernest Benach, Jordi Portabella, Marina Llansana, Carles Bonet, Rafel Niubò i Jaume Gilabert, entre d'altres--, tot i que han assegurat que era una de les moltes que hi ha, i que en cap cas va anunciar la seva intenció de retirar-se.

  Tot i això, altres fonts han opinat que les informacions confuses sobre l'eventual retirada de Carod responen a l'interès d'alguns subsectors del mateix entorn del vicepresident, com el del líder del grup municipal d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, per resoldre el seu futur polític més que el de Carod, que ha advertit tant al seu entorn com a la direcció del partit que només ell es representa a si mateix i negociarà el seu futur polític o, si no n'hi ha, a qui delega per a això.

  Precisament, Portabella ha rebutjat avui en roda de premsa referir-se a aquesta qüestió, i ha al·legat que no parla de qüestions internes del partit. En definitiva, l'entorn del vicepresident ha deixat clar que Carod manté el discurs que vol seguir en la "primera línia de compromís", tot i que no ha dit de manera inequívoca que vulgui tornar a ser candidat. Sí que ho ha fet en nom seu el secretari general de Vicepresidència, Rafel Niubò, poc partidari de la retirada.

  En roda de premsa, Puigcercós també ha negat avui cap acord. És més, fonts del seu entorn asseguren que ni tan sols s'ha entrat en una negociació, tot i que han reconrgut trobades per destensar la relació entre sectors després del convuls congrés. Aquests acostaments els han confirmat també fonts de l'entorn de Portabella.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies