Europa press

Logo ep

    El cantant d'Obrint Pas debuta en la narrativa amb una radiografia de les contradiccions del món actual

    18:5112.11.2008

    VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)

    El cantant de la banda de rock Obrint Pas, Xavi Sarrià (Barcelona, 1977) debuta en la narrativa de ficció amb l'obra 'Històries del paradís', que oferix una radiografia de les "contradiccions del món actual" mitjançant relats curts que, a manera de "flaixos", pretenen posar al lector a la pell de diferents personatges, segons ha explicat hui el mateix autor.

    Sarrià ha assenyalat, en una entrevista concedida a Europa Press, que ha escrit històries des de xiquet, tot i que ha estat fa un any i mig quan ha decidit llançar-se a l'aventura editorial, ja que fins ara "la música m'havia absorbit".

    Per al seu baptisme en el món de la ficció, l'autor presenta 'Històries del paradís' (Bromera) --que es presentarà el dijous 27 de novembre a la Fnac San Agustín--, on es proposa un viatge pel planeta mitjançant un mosaic ple de vida en el qual la realitat més crua s'entrellaça amb la fantasia més sorprenent.

    El volum recopila un total de 22 relats protagonitzats per personatges tan dispars com un jove finlandès que s'amaga aterrit dins d'un armari mentre un company de classe dispara a tort i a dret pels passadissos de l'institut; una trapezista que es balanceja a sobre la corda que la separa de l'abisme; una parella d'adolescents que abandonen la infantesa entre les flames del suburbi on viuen; un soldat d'elit nord-americà que explica sense pudor a les cambres com van arrasar un poblat iraquià per a atrapar un grup de presumptes terroristes o dos germans africans que desafien l'oceà per a buscar el paradís.

    L'artista ha considerat que la literatura i la música són "dos cares de la mateixa arma d'expressió" tot i que ha reconegut que l'escriptura "permet aprofundir més en els temes que una cançó".

    Sarrià ha reflexionat també sobre les dificultats a l'hora de cantar i escriure en valencià. En este sentit, ha dit que en l'àmbit musical "s'està començant a veure la llum al final del túnel" i ha agregat que, tot i que existix més tradició en la paraula escrita, encara hi ha una certa "estigmatització". "Els joves devem convèncer-nos que podem escriure amb un llenguatge actual en llengua pròpia", ha afirmat.

    Xavi Sarrià va néixer a Barcelona tot i que viu a València des de fa anys. És lletrista i cantant del grup Obrint Pas, formació amb la qual ha publicat sis discos, entre els quals destaquen 'Terra', 'La flama', 'En moviment!' i 'Benvingut al Paradís'. És llicenciat en Filologia Catalana i actualment col·labora amb una columna d'opinió setmanal en Vilaweb. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies