Europa press

Logo ep

    Neix Edi.cat, la primera plataforma de l'edició independent en català

    15:4212.11.2008



    BARCELONA, 12 de novembre (EUROPA PRESS)

    Les tres editorials independents Angle, Bromera i Cossetània han creat la primera plataforma de l'edició independent en català, Edi.cat, amb l'objectiu d'aconseguir tot allò que una sola editorial "no podria fer", ha informat avui en roda de premsa l'organització.

    El director d'Angle, Eudald Tomasa, ha explicat que la nova plataforma té tres reptes: adaptar-se a un procés accelerat globalitzador dels mercats que afecta les editorials, i més les catalanes, en un mercat cada vegada més exigent; fer front a les transformacions dels suports en un moment d'una revolució tecnològica i plantejar alternatives clares.

    Tomasa ha dit que no és una fusió, i que volen reforçar la independència d'aquestes editorials. Ha afegit que "aquesta empresa" no neix com una cosa circumstancial per complir unes necessitats, sinó que ho fa amb expectatives de futur.

    El gerent de Cossetània, Jordi Ferré, ha anunciat que "apostaran per les noves tecnologies". Ha explicat que "volen estar en el negoci del llibre digital", pel que busquen "vendre en format paper" i en el ja esmentat. Ferrè ha anunciat la creació d'una plataforma web 2.0. pensada en la comercialització de llibres, que estarà preparada per poder treure productes en tota mena de formats.

    Aquesta plataforma serà oberta a editors independents en català que vulguin incorporar-se. Ferré ha dit que volen que sigui "el portal de referència de llibres editorials independents en català".

    El director comercial de Bromera, Bernat Bataller, ha afirmat que volen millorar el 'feedback' per aconseguir que les llibreries disposin de tot allò que necessitin per vendre millor els seus llibres.

    També es reforçarà la promoció dels llibres mitjançant la coordinació dels departaments de màrqueting de les tres editorials. Tomasa ha afirmat que "l'esperit d'aquesta xarxa d'editors independents és l'aliança".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies