Europa press

Logo ep

  El Parlament crea un consell assessor en matèria de ciència i tecnologia per donar "qualitat al parlamentarisme"

  20:3710.11.2008  BARCELONA, 10 de novembre (EUROPA PRESS)

  El Parlament ha creat avui el Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (Capcit), un nou òrgan "innovador", segons ha explicat el president de la Cambra Catalana, Ernest Benach, per sumar "qualitat al parlamentarisme". Es reunirà un mínim de dues vegades a l'any, i en la pròxima reunió, al gener, aprovarà ja un pla de treball.

  El consell és el primer d'aquestes característiques que es crea a Espanya, i té els seus referents en òrgans similars del Parlament Europeu, la Cambra de dels Comuns i el Parlament de Flandes. Tindrà la funció d'informar i assessorar el Parlament en matèria científica i tecnològica.

  El presidirà Benach i l'integraran experts i parlamentaris. Representaran al Parlament la secretària primera i segon de la Mesa, Lídia Santos i Antoni Castellà; en nom de CiU estarà Eudald Casadesús; de PSC-Cpc Agnès Pardell; d'ERC Maria Àngels Cabassés, del PP Santi Rodríguez; d'ICV-EUiA Laia Ortiz, i de C's Antonio Robles.

  En representació de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) figuraran Ricard Guerrero, Lluís Jofre i Joandomènec Ros; Rafael Español i Joan Comella de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI); els rectors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Josep Joan Moreso i Imma Tubella, respectivament; el rector en funcions de la Universitat de Barcelona (UB) Josep Samitier, i Tomàs Molina a proposta del Consell Català de la Comunicació Científica.

  En roda de premsa, Benach ha indicat que, amb la creació del Capcit, el Parlament pretén "posar-se a l'altura del que la societat reclama". "És molt important que en el moment d'elaborar lleis o d'activitat parlamentària puguem tenir aquest assessorament. Això dóna qualitat a la nostra feina. La qualitat, com a element de caracterització d'aquest Parlament, també ha de ser un objectiu permanent", ha afirmat.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies