Europa press

Logo ep

  La Generalitat crea els premis Pompeu Fabra per premiar persones i entitats que contribueixin a l'impuls del català

  19:5705.11.2008  BARCELONA, 5 de novembre (EUROPA PRESS)

  La Conselleria de la Vicepresidència, liderada per Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC), ha creat els premis Pompeu Fabra per reconèixer persones i entitats cíviques que contribueixin a l'impuls del català en diversos àmbits, segons ha publicat avui el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

  En total, s'atorgaran cinc premis a les següents disciplines: comunicació i noves tecnologies; àmbit socioeconòmic; projecció i difusió del català; trajectòria professional, científica o cívica; i incorporació a la comunitat lingüística catalana.

  El guardó serà un bust de Pompeu Fabra, obra de Manuel Cusachs i realitzat en bronze, i el reconeixement no tindrà dotació econòmica. El jurat l'integraran el conseller de Vicepresidència, el responsable de l'àrea de Política Lingüística de la Generalitat, i els presidents de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), de la Xarxa Vives d'Universitats, de l'Institut Ramon Llull (IRL) i del Consell General de Cambres de Catalunya.

  El veredicte del jurat es farà públic en una cerimònia anual de lliurament de premis, que es farà pels voltants del 30 de novembre, ja que va ser en aquest dia de l'any 1932 quan es va publicar la primera edició del Diccionari general de la llengua catalana de Pompeu Fabra.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies