Europa press

Logo ep

  Mor als 86 anys Cyd Charisse, una de les actrius més destacades dels grans musicals de Hollywood

  08:4218.06.2008  LOS ANGELES (EUA), 18 de juny (Reuters/EP)

  L'actriu i ballarina Cyd Charisse, que es va fer famosa a l'època daurada del cinema de Hollywood com a companya de grans ballarins com ara Fred Astaire i Gene Kelly, va morir ahir com a conseqüència d'una aturada cardíaca a Los Angeles, Califòrnia, als 86 anys, segons ha informat el seu portaveu Gene Schwam, qui l'ha descrit com "una dona amable i atenta dels altres durant tota la seva vida".

  La bella actriu, el nom real de la qual era Tula Ellice Flinkea, va debutar en el cinema el 1943 al costat de Don Ameche a 'Something to Shout About' i va ballar amb Astaire a 'Ziegfeld Follies' del 1946. Però va ser el 1952 quan va saltar a la fama quan va aparèixer al costat de Kelly a 'Singin' in the Rain' ('Cantant sota la pluja').

  La bella actriu, que va néixer a Texas i des de petita va estudiar dansa, va signar un contracte a començament dels anys 1950 amb la Metro Goldwyn Mayer i la seva carrera va fer un gir, començant a tenir papers cada vegada més importants en pel·lícules de molt diversos gèneres, sobretot musicals.

  A més del famós musical de 'Cantant sota la pluja', l'actriu també va participar a 'Melodies de Broadway', 'Brigadoon', "Sempre fa bon temps" i "La bella de Moscou", aquesta última de 1957.

  Passada l'època daurada dels musicals, les aparicions de Cyd Charisse a la gran pantalla van disminuir. Durant els últims anys va fer aparicions a diversos vídeos musicals, com per exemple 'I Want To Be Your Propert' i 'Alright' de Janet Jackson.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies