Europa press

Logo ep

    Air Berlin emprèn accions legals contra Joan Puig (ERC) davant de la UE per equiparar la companyia amb el nazisme

    17:5709.06.2008



    PALMA DE MALLORCA, 9 de juny (EUROPA PRESS)

    Air Berlín emprendrà accions legals davant de la Unió Europea contra l'exdiputat d'ERC Joan Puig per equiparar la companyia amb el nazisme, arran de la polèmica sorgida entorn de l'ús de la llengua catalana en les relacions de l'aerolínia amb els seus clients, segons han confirmat avui fonts d'Air Berlin a Europa Press, que han qualificat de "molt greu" i "inacceptable" el comportament de Puig.

    Després que divendres passat Puig inclogués al seu bloc una esvàstica al costat del logo de l'aerolínia alemanya, els serveis jurídics d'Air Berlin han estudiat durant el cap de setmana quines mesures prendre, i serà avui, dilluns, quan comencin els "passos necessaris" per interposar una denúncia contra l'exdiputat davant de les institucions europees.

    Segons han assenyalat les mateixes fonts, aquest episodi ha "remogut ferides que encara no estan cicatritzades" entre la societat alemanya, que ja ha manifestat el seu "absolut rebuig" a aquest succés, que la companyia "no està disposada a acceptar".

    La polèmica es va desencadenar arran d'una missiva que va enviar la directora general de Política Lingüística del Govern balear, Margalida Tous, a Air Berlin (així com a altres aerolínies) instant-los a potenciar el català en les seves relacions amb els clients, una recomanació que no va agradar gaire a la companyia, que considera que "no té gens de sentit".

    Des d'Air Berlín han recordat l'important volum de turistes que viatgen a les Illes Balears amb la companyia al cap de l'any, motiu pel qual han dit "no entendre" per què des del Govern es preocupen per una qüestió com aquesta, quan hi ha "altres prioritats" molt més rellevants. En aquest context, han posat èmfasi que a Espanya hi ha "altres llengües cooficials que mereixen tot el respecte" però que la companyia no utilitza, i han defensat el "dret d'una empresa privada internacional" a expressar-se com consideri oportú.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies