Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  Prachanda declara la seva intenció d'implantar "pacíficament" una República i garanteix immunitat al rei Gynaendra

  11:2219.04.2008  MADRID, 19 d'abril (EUROPA PRESS)

  El líder maoista nepalès, Prachanda, ha anunciat avui la seva intenció de reunir-se amb el rei Gynaendra per implantar "pacíficament" una república però sense "enderrocar" la monarquia del rei, a qui ha garantit immunitat total una vegada abandoni el càrrec de regent, segons informa el diari 'Kantipur'.

  Alhora, el virtual guanyador de les passades eleccions a la formació d'una Assemblea Constituent al Nepal ha declarat la seva intenció de posar en marxa iniciatives de diàleg amb d'altres partits polítics i representants internacionals al país.

  Prachanda, antic líder rebel, ha subratllat que "el rei ni serà enderrocat, ni expulsat amb deshonor", afegint que el seu grup "ja ha començat a dialogar amb elements pròxims" al monarca. El maoista ha garantit que gaudirà d'immunitat una vegada abandoni el càrrec, un fet que li permetrà seguir involucrat en les seves activitats normals, o fins i tot en política, segons declaracions al mitjà i recollides pel portal Nepalnews.

  D'ençà que es donés a conèixer el seu sorprenent avantatge a les eleccions, els maoistes s'han compromès a emprendre una transició pacífica, tenint en compte totes les forces polítiques, i amb la intenció de "regalar una sorpresa al món en iniciar converses amb el rei sobre el seu abandó del càrrec", segons Prachanda.

  "Si cal, estic disposat a parlar directament amb ell", ha declarat l'exguerriller, referint-se a una possible trobada directa amb el monarca.

  El país va anar el 10 de març a les urnes per elegir l'Assemblea especial de 601 membres que té la tasca d'iniciar el camí a la democràcia de la nació, regida per una monarquia des de fa 240 anys, i sacsejada per les conseqüències d'una guerra civil entre Govern i maoistes, que va acabar amb la vida de més de 13.000 persones.

  El 2006, els maoistes van signar un acord de pau amb el Govern i van acceptar entrar a l'escena política del país prèvia promesa de la celebració d'eleccions a l'Assemblea Constituent com a primer pas per establir una democràcia en ferm.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies