Europa press

Logo ep

  Prachanda declara la seva intenció d'implantar "pacíficament" una República i garanteix immunitat al rei Gynaendra

  11:2219.04.2008  MADRID, 19 d'abril (EUROPA PRESS)

  El líder maoista nepalès, Prachanda, ha anunciat avui la seva intenció de reunir-se amb el rei Gynaendra per implantar "pacíficament" una república però sense "enderrocar" la monarquia del rei, a qui ha garantit immunitat total una vegada abandoni el càrrec de regent, segons informa el diari 'Kantipur'.

  Alhora, el virtual guanyador de les passades eleccions a la formació d'una Assemblea Constituent al Nepal ha declarat la seva intenció de posar en marxa iniciatives de diàleg amb d'altres partits polítics i representants internacionals al país.

  Prachanda, antic líder rebel, ha subratllat que "el rei ni serà enderrocat, ni expulsat amb deshonor", afegint que el seu grup "ja ha començat a dialogar amb elements pròxims" al monarca. El maoista ha garantit que gaudirà d'immunitat una vegada abandoni el càrrec, un fet que li permetrà seguir involucrat en les seves activitats normals, o fins i tot en política, segons declaracions al mitjà i recollides pel portal Nepalnews.

  D'ençà que es donés a conèixer el seu sorprenent avantatge a les eleccions, els maoistes s'han compromès a emprendre una transició pacífica, tenint en compte totes les forces polítiques, i amb la intenció de "regalar una sorpresa al món en iniciar converses amb el rei sobre el seu abandó del càrrec", segons Prachanda.

  "Si cal, estic disposat a parlar directament amb ell", ha declarat l'exguerriller, referint-se a una possible trobada directa amb el monarca.

  El país va anar el 10 de març a les urnes per elegir l'Assemblea especial de 601 membres que té la tasca d'iniciar el camí a la democràcia de la nació, regida per una monarquia des de fa 240 anys, i sacsejada per les conseqüències d'una guerra civil entre Govern i maoistes, que va acabar amb la vida de més de 13.000 persones.

  El 2006, els maoistes van signar un acord de pau amb el Govern i van acceptar entrar a l'escena política del país prèvia promesa de la celebració d'eleccions a l'Assemblea Constituent com a primer pas per establir una democràcia en ferm.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies