Europa press

Logo ep

  Més de 200 treballadors del metall es manifesten a Barcelona per denunciar la situació del sector

  15:4029.03.2008

  BARCELONA, 29 de març (EUROPA PRESS)

  Més de 200 delegats, segons la Guàrdia Urbana, de la Federació Estatal del Metall del sindicat Confederació General del Treball (CGT) s'han manifestat avui pel centre de Barcelona per denunciar la situació actual del sector.

  El secretari general de la Federació de Metall del sindicat, Diego Rejón, que ha xifrat en 1.000 els delegats assistents a la manifestació, ha explicat a Europa Press que el sou que cobra un jove en el sector del metall és un "40% inferior" al d'un treballador veterà.

  Els manifestants han sortit de la plaça Universitat fins a l'avinguda de la Catedral, on el secretari general de la CGT a Catalunya, Bruno Valtueña; la delegada general del sindicat, Miryam Llarg; i el secretari d'Acció Sindical estatal, Ángel Luis García, han llegit un manifest.

  Pica ha criticat el "xantatge" i les "amenaces" dels empresaris cap als treballadors en el moment de "negociar" un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i ha lamentat casos on, tot i que els treballadors han guanyant judicis per "improcedència d'acomiadament", l'obrer s'ha quedat sense feina "igualment".

  Com a resposta a aquesta situació, Pica ha manifestat el compromís del sindicat de recollir les conclusions de l'última conferència sindical, que la CGT va celebrar a Bilbao fa un parell de mesos, en què es va decidir presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per modificar els articles 52 i 56,1 de la llei de l'estatut dels treballadors.

  Ha avançat que en el termini d'uns sis mesos es realitzarà la preparació interna per gestionar la presentació de la ILP i entre el setembre i l'octubre "començarà la recollida de signatures", ha afirmat.

  Alhora, ha criticat l'argument que el sector no funciona, quan, segons Pica, els anys 2005, 2006 i 2007 han estat els de "major activitat" d'aquesta indústria a Espanya, i en què va haver-hi "més beneficis per als empresaris".

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies