Europa press

Logo ep

  Els becaris de la UAB prorroguen quatre dies la seva vaga perquè es reconegui el caràcter laboral dels seus llocs de tre

  13:2328.01.2008  BARCELONA, 28 de gener (EUROPA PRESS)

  L'Assemblea de becaris de col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que manté una vaga des del 22 de gener perquè es reconegui el "caràcter laboral" dels estudiants becats que treballen a la universitat, ha anunciat avui una pròrroga de quatre dies en la seva vaga per la falta de resposta de la UAB a les seves propostes.

  La pròrroga, que començarà demà i durarà fins a l'1 de febrer, pretén coincidir amb el Consell de Govern de la UAB, que se celebra dijous que ve, segons ha informat Lluc Salellas, el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que dóna suport als becaris en les seves protestes.

  L'assemblea, que reuneix com a mínim 161 becaris de col·laboració, ha assegurat que la vaga fins ara ha estat superior al 90%, segons ha informat a Europa Press la representant dels estudiants a la Comissió d'Assumptes d'Estudiantes del Consell de Govern de la UAB, Isabel Benítez.

  Per ella, el rectorat tracta amb "obscurantisme" la situació dels becaris de col·laboració en la UAB, que treballen entre tres i cinc hores diàries en les diferents facultats. Ha il·lustrat la situació de "falta de regulació" assegurant que ni tan sols els proporcionen dades sobre el total de becaris que té la universitat.

  Entre les reivindicacions de l'assemblea --de la qual Benítez forma part-- figura tenir un contracte laboral, perquè això els permetria accedir a ajudes com les d'habitatge de l'Estat i de la Generalitat, així com cotitzar en la Seguretat Social.

  També demanen que la UAB desenvolupi un programa de beques propi que inclogui una "compensació econòmica", perquè la seva situació actual els obliga a pluriemplear-se.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies