Europa press

Logo ep

  El jove escriptor Pau Planas ha iniciat avui el seu camí com a escriptor amb la publicació de la novel·la 'La nau'

  11:4822.01.2008  BARCELONA, 22 de gener (EUROPA PRESS)

  El jove escriptor Pau Planas ha iniciat avui el seu camí com a escriptor amb la publicació de la novel·la de ciència-ficció 'La nau' (Amsterdam), guanyadora del XXVII Premi Just M.Casolà de novel·la curta del 2007.

  'La nau' narra l'experiència que viuen un gran grup de persones quan són seleccionades per formar part d'una missió. Tancats i aïllats en una nau espacial, amb tot el necessari per viure una llarga temporada, les vides dels tripulants s'entrecreuaran, mentre veuen passar els dies, en espera d'un futur millor al seu nou destí, Xeix.

  La història, escrita pel seu protagonista com un quadern de bitàcola, recrea l'atmosfera inquietant i claustrofòbica que aviat sentiran els personatges a bord de la nau. En cada capítol, Planas desgrana l'acció d'un dia diferent de la missió en un espai diferent de la nau.

  A l'acte de lliurament del premi Just M.Casolà, l'escriptor Josep Maria Fonalleres, també autor de relats curts com 'Avaria' i 'El rei del mambo', va destacar com el millor de l'obra de Planas la seva veu narrativa, amb "un to entre asèptic i nerviós, malaltís".

  Pau Planas (Girona, 1974) és llicenciat en Història per la Universitat de Girona, on treballa actualment.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies