Europa press

Logo ep

  Marco Molines diu que no caben "martingales ni solucions intermèdies" per al teatre i creu que Miró "s'ha desqualificat"

  17:4410.01.2008

  VALÈNCIA, 10 de gener (EUROPA PRESS)

  L'advocat Juan Marco Molines, autor del recurs contra la rehabilitació del Teatre Romà de Sagunt, ha assegurat hui que no hi ha lloc per a "martingales ni solucions intermèdies" a l'hora d'executar la sentència del Tribunal Suprem que confirma la reversió de les obres en el termini de 18 mesos. Per això, ha considerat que la consellera de Cultura, Trini Miró, "s'ha desqualificat" quan va dir ahir que s'estan estudiant "totes les possibilitats" per a "portar a bon port" el monument.

  Marco Molines ha anunciat a més que "ja he concertat" una cita amb el president de la Generalitat, Francesc Camps, i ha assegurat que en esta trobada estaran "només" el cap de l'Executiu i el vicepresident Vicente Rambla. Sobre la presència de Miró ha apuntat que "la consellera de Cultura s'ha desqualificat ella mateix i no pense reunir-me amb ella", ha sentenciat.

  El lletrat ha explicat a Europa Press que la sentència del Tribunal Suprem és d'"obligada execució" i, fins i tot, ha recalcat que "ni jo mateix, que he estat el demandant podria evitar que s'acomplira". "No hi ha cap eixida", ha advertit.

  En este sentit, ha afegit que "encara que jo no volguera demanar l'execució forçosa -que no és el cas, ha aclarit- podria intervindre el fiscal perquè l'incompliment d'una sentència ferma és un fet delictiu". "Això són coses que la consellera de Cultura hauria de saber i si no ho sabia ho hauria d'haver consultat", ha sentenciat l'advocat, que ha atribuït a la "ignorància" les manifestacions de Miró.

  En tot cas, Marco Molines ha avançat que "si es dóna el cas no tindré més remei que demanar l'execució forçosa" de la decisió de l'alt tribunal.

  En esta línia, ha fet notar que "tots els que ara opinen per a significar-se van tindre la seua oportunitat en el procés judicial per a fer-ho però ara ja no, és tard", ha asseverat.

  Per a Juan Marco Molines, "les converses "només poden tindre un objecte, que és consensuar qui són els especialistes més adequats per a redactar el projecte tècnic i triar quin és el millor projecte, ja que dins de la tècnica i respectant sempre els termes de la sentència, hi ha distintes formes". "La sentència establix què i quan però no com i en això és en què podríem posar-nos d'acord", ha rematat.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies