Europa press

Logo ep

    TMB xifra el seguiment de la vaga de conductors d'autobusos de Barcelona en un 40% i la CGT en un 85%

    09:1521.12.2007



    BARCELONA, 21 de desembre (EUROPA PRESS)

    Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha xifrat avui a les 7.30 hores el seguiment de la vaga de conductors d'autobusos en un 40%, mentre que CGT, un dels sindicats convocants, ha estimat que és del 85%.

    Segons ha informat TMB en un comunicat, s'han produït diversos incidents aïllats que han afectat set autobusos, cinc d'ells per trencament de vidres i dos amb rodes punxades a l'interior d'una cotxera.

    L'incident més greu s'ha produït a les 7.10 hores quan han llançat boles de ferro a un autobús de la línia 109 al carrer Entença. El trencament d'un dels vidres ha causat lesions a un passatger, que ha hagut de ser atès pels serveis sanitaris d'emergència.

    Segons ha explicat a Europa Press un portaveu de CGT, de la cotxera d'Horta només ha sortit un sol cotxe que no era de serveis mínims; de la cotxera del Triangle, no n'ha sortit cap que no cobrís els mínims, i de les cotxeres de Zona Franca i Ponent, han sortit un 15% més d'autobusos dels previstos pels serveis mínims.

    La Conselleria de Treball ha fixat per avui, primer dia de vaga dels set convocats pels sindicats CGT i l'Associació de Conductors del Transport Urbà de Barcelona (ACTUB), que entre les 6.30 i les 9.30 hores els serveis mínims siguin del 50%; entre les 17.00 i 20.00 hores, del 60%. En aquestes franges, que circuli un vehicle per cada línia del Bus de Barri, i la resta del dia, que els serveis mínims arribin al 25% en les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157 i Parc Montjuïc.

    Tal com era previst, no funcionen les línies de l'àrea de transports d'oci: el Bus Turístic i el Tramvia Blau.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies