Europa press

Logo ep

  Una obra ambientada a Bagdad i una altra amb un fons ecologista, guanyadora i finalista del premi Barcanova

  20:0312.12.2007  BARCELONA, 12 de desembre (EUROPA PRESS)

  L'escriptora Gemma Pasqual ha guanyat el premi Barcanova de literatura infantil i juvenil, amb una obra ambientada a Bagdad i amb un rerefons social titulada 'Llàgrimes sobre Bagdad', i Carles Sala ha quedat finalista amb 'Flairosa, la bruixa dels sabons'.

  La novel·la juvenil 'Llàgrimes sobre Bagdad' va sorgir arran d'una notícia apareguda en un diari en què es mostrava unes nenes iraquianes fent ballet occidental en una escola de dansa el gener del 2003, abans de l'atac que es va produir al març .

  L'article va despertar la curiositat de l'autora que va començar a documentar-se sobre aquesta escola i la realitat iraquiana llegint retalls de premsa de mitjans de comunicació internacionals i blocs de metges i ONG. "M'interessava el dia a dia de la realitat iraquiana", ha assenyalat Pasqual.

  "Em vaig presentar a aquest concurs perquè volia que aquesta història tingués molta difusió, ja que mostra com uns nens anaven a l'escola i de sobte tornen a l'Edat Mitjana", ha dit la guanyadora d'aquesta VI edició.

  BRUIXES I ECOLOGISME.

  Carles Sala ha quedat finalista amb 'Flairosa, la bruixa dels sabons', en què una peculiar bruixa utilitza els sabons màgics per curar tota mena de mals i solucionar les situacions més difícils. El dolent d'aquest conte infantil és el bruixot Nastapat que provocarà les males olors del riu.

  "M'agrada escriure per a nens, perquè em sento molt còmode i és més fàcil ser versemblant, en canvi els adults tenen molts més prejudicis", ha dit Sala que amb aquest conte publica per primera vegada una obra.

  El secretari del jurat ha assenyalat que en cada edició del concurs reben molts contes protagonitzats per bruixes, però el de Sala "és diferent", ja que la bruixa "no viatja amb una escombra sinó amb una bombolla i treballa amb sabons".

  Sala ha treballat com a professor en una escola però ho va deixar per dedicar-se a l'escriptura i a l'artesania. Pròximament publicarà a la col·lecció 'Sopa de llibres' de l'editorial Barcanova 'Sóc com sóc', sobre el respecte a la diferència.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies