Europa press

Logo ep

  Ecologistes catalans demanen prohibir la caça al parc de Collserola per la "perillositat" per als visitants

  11:4112.12.2007  BARCELONA, 12 de desembre (EUROPA PRESS)

  Ecologistes de Catalunya ha demanat avui prohibir la caça al parc de Collserola per la "perillositat" que suposa aquesta pràctica per als visitants, perquè han considerat que la zona no "ofereix prou garanties de seguretat" per a ells ni per als mateixos caçadors. "Un tret perdut pot provocar una desgràcia", ha sostingut.

  El coordinador d'Alnus-Ecologistes de Catalunya, Oleguer Farràs, ha criticat la "paradoxa" que suposa que l'Ajuntament de Barcelona faci respectar l'entorn als usuaris del parc "per no espatllar-lo", mentre que permet que caçadors "aniquilin sistemàticament diverses poblacions de la fauna, que són la principal riquesa de la biodiversitat del parc".

  Per aquesta raó, ha proposat prohibir la caça "de seguida i declarar zona de seguretat" tots els municipis de Collserola, a més de fer un estudi sobre la fauna de la zona per, després, controlar la població del parc i determinar si cal la caça "per a alguna espècie en concret".

  Tot i això, Farràs ha recalcat que és "incompatible" la caça amb altres activitats d'oci a la zona, així que, si cal, s'hauria d'establir un "protocol" que delimiti la batuda.

  LLEI DE CAÇA HERETADA DE "L'ÈPOCA FRANQUISTA".

  Els ecologistes han criticat que la llei de caça actual és "del tot antiquada" perquè procedeix de "l'època franquista". A més, ha assegurat que la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge aprova el Pla Tècnic Cinegètic per a la zona "sense qüestionar la informació" aportada pels caçadors.

  En aquest sentit, han recordat que les dades de la Conselleria, d'acord amb les informacions dels caçadors, apunten que en els últims sis anys es van matar 40.000 animals. "Fa falta seguir potenciant aquest tipus d'oci?", s'ha qüestionat Farràs.

  Alhora, les dades sostenen que la caça de conill es fomenta amb "repoblacions", fet que els ecologistes han considerat "contraproduent", perquè "s'introdueixen animals semi domèstics que no saben adaptar-se bé al mitjà i poden transmetre malalties" a la fauna salvatge.

  Els ecologistes han criticat també que la munició "més freqüent" en aquest tipus de caça és la de perdigons de plom, fet que suposa una "contaminació" per als ecosistemes del parc.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies