Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  L'Arca de Zoë va amagar a les autoritats del Txad les seves veritables intencions

  11:0802.11.2007

  PARÍS, 2 de novembre (EUROPA PRESS)

  L'associació Arca de Zoë, acusada al Txad de segrest de menors, tenia a França un projecte concret que era "salvar de la mort centenars de nens de Darfur i traslladar-los a França", però al Txad la missió de Children Rescue, el nom que va adoptar per a la seva operació humanitària, era una altra: "Crear un centre mèdic per als nens a l'est del país", segons una ordre de missió redactada per la mateixa ONG que avui publica el diari francès 'Le Parisien'.

  El diari afegeix que al Txad, Eric Breteau, el responsable de l'associació, no va revelar mai de manera oficial les seves veritables intencions, tal com figura en una de les ordres de missió redactada per ell mateix per a les autoritats txadianes, en què es parla de crear "durant un temps mínim" de dos anys "un centre per a nens", incloent-hi "un centre d'acollida d'urgència per a menors sols i un lloc mèdic avançat".

  El document revelat per 'Le Parisien' indica que el transport dels nens a l'interior del país es faria mitjançant vols Transall de l'exèrcit francès. Una altra ordre de missió, també signada per Eric Breteau, assenyala la necessitat de crear a l'est del Txad "estructures d'acollida per a nens refugiats o desplaçats en situació de gran vulnerabilitat".

  Les autoritats txadianes afirmen, per tant, que han estat enganyades. "Sobre el paper, la seva intenció inicial era molt noble. Qui no donaria suport a un projecte així?. Per això els vam donar l'autorització. Estem sorpresos de comprovar que, finalment, havien vingut per a una altra cosa", sosté Hourmadji Moussa Doumgor, ministre de Comunicació i portaveu del Govern txadià.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies