Europa press

Logo ep

  Puigcercós agraeix irònicament la visita de Zapatero i li demana que la pròxima vegada vingui amb competències

  15:2928.10.2007  ERC advoca per sortir al carrer per demanar que Catalunya pugui decidir per si mateixa

  BARCELONA, 28 d'octubre (EUROPA PRESS)

  El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha agraït avui irònicament al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la visita a les obres de l'AVE a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) però ha exigit que la pròxima vegada que vingui ho faci amb competències, recursos i un nou model de finançament que acabi amb el dèficit fiscal "més enllà de donar-nos copets a l'esquena".

  "Gràcies per venir, gràcies per interessar-se, gràcies per responsabilitzar-se", ha dit Puigcercós, que ha afegit: "Però no és això company, no és això, ara cal que Catalunya decideixi, Catalunya faci les obres i Catalunya liciti les obres".

  El dirigent republicà ha assegurat que tota la resta són "lamentacions" i "politiqueria" i ha insistit que l'"únic discurs bo que podria venir a fer Zapatero és fer tots els traspassos amb un nou model de finançament".

  Tot això [ha subratllat] després de 30 anys de "desídia i inoperància" dels governs espanyols del PP i del PSOE, perquè "tan és l'un com l'altre", ha indicat Puigcercós, que ha recordat que els recursos s'han destinat a "altres coses" quan una gran part d'ells procedia dels impostos dels catalans.

  Puigcercós ha justificat la visita de Zapatero a Barcelona perquè està "preocupat electoralment" i ha remarcat que ni ell ni el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, fan "miracles". El problema de Rodalies, segons el conseller de Governació i Administracions Públiques, "no se soluciona ni amb una estada temporal ni amb una visita".

  Ha insistit que "no és cap consol que vinguin de Madrid", doncs la solució és que les decisions sobre les grans infraestructures es prenguin des de Catalunya i que sigui la Generalitat la que tingui el control de les obres. "Ara no ens podem lamentar i ERC no es vol lamentar", ha apuntat.

  En aquest sentit, ha advocat per "sortir al carrer" i participar, juntament amb les entitats i associacions com la Plataforma pel Dret a Decidir, en manifestacions i mobilitzacions per "fer visible que el conformisme no és la bandera de la majoria". "Davant de Rodalies el que no podem fer és conformisme", ha assenyalat Puigcercós, que ha remarcat que aquests actes no només haurien de ser de protesta, sinó d'"alternativa".

  Puigcercós ha considerat que "és hora que la ciutadania de Catalunya digui prou i mostri que hi ha una alternativa".

  Així, des de Catalunya les mobilitzacions han d'aportar [va dir] una proposta "propositiva i en positiu", perquè els catalans no volen, segons Puigcercós, que vinguin de Madrid "a solucionar els problemes".

  I ERC [ha remarcat] estarà "al front" de concentracions fins a primavera per demostrar que hi ha una "alternativa propositiva i en positiu" i acabar amb el sentiment "provincià" que fa que hagin de venir de madrid "a solucionar els problemes"

  El conseller ha augurat, a més, problemes d'aquí a uns mesos de col·lapse de les rondes a Barcelona a falta de trens de mercaderies a conseqüència del creixement del Port de Barcelona. Puigcercós ha indicat que avui és Rodalies però demà serà el Port, que "es col·lapsarà" perquè "Foment tampoc està fent el treball i després hi haurà lamentacions".

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies