Europa press

Logo ep

  El FC Barcelona inaugura avui al Senegal el seu primer centre solidari a l'Àfrica

  09:1925.10.2007

  BARCELONA, 25 d'octubre (EUROPA PRESS)

  El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va viatjar ahir al Senegal per inaugurar avui a la ciutat de Richard Toll el primer centre solidari del club a l'Àfrica, un local dirigit a la infància que oferirà assistència mèdica i promourà l'educació i l'esport.

  L'espai, de dues hectàrees, té 450 metres quadrats construïts on s'han disposat aules, tallers de formació, un consultori mèdic, un menjador i una biblioteca. A més, s'hi ha condicionat una pista poliesportiva i un camp de futbol.

  El centre, cedit per l'ajuntament de la ciutat senegalesa, està dirigit a nens i nenes de 6 a 16 anys en situació de vulnerabilitat i de risc d'exclusió social, als quals es donarà suport educatiu, d'assistència sanitària i nutricional.

  L'obertura d'aquest primer centre solidari del Barça a l'Àfrica s'emmarca en el programa XICS, impulsat pel club a través de la seva fundació i que també desenvolupa projectes al Marroc, el Brasil (amb la fundació d'Edmílson) o el Camerun (amb la fundació d'Eto'o).

  Laporta, que encapçala la delegació del Barça al Senegal, ha afirmat que aquest centre "de medicina i esport" se situa en una ciutat "molt afectada, com tot el país, per la xacra de la sida", i que el club preveu obrir nous centres en altres zones de l'Àfrica i l'Amèrica del Sud.

  "El Barcelona és present en la vida de les persones més necessitades i sobretot dels nens i nenes més vulnerables", ha dit Laporta, que ha anat al país africà acompanyat del vicepresident Alfons Godall i un equip de la Fundació FC Barcelona.

  El centre estarà a la ciutat de Richard Toll, d'uns 150.000 habitants, a uns 360 quilòmetres de Dakar, al nord-oest del Senegal, molt a prop de la frontera amb Mauritània, i que és considerada la principal productora de canya de sucre del país.

  La ciutat rep el seu nom en honor a un horticultor francès que es diu de cognom Richard i que va crear una explotació agrícola a principis del segle XIX. Al cognom s'hi va afegir la paraula 'toll', que significa jardí en l'idioma wòlof, un dels més parlats del Senegal.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies