Europa press

Logo ep

    Arbres centenaris de la reserva natural de Sebes a Flix (Ribera d'Ebre) moren per l'excés de cabal del pantà

    19:1123.10.2007



    BARCELONA, 23 d'octubre (EUROPA PRESS)

    Un gran nombre d'arbres, molts d'ells centenaris, del bosc de la Ribera de la reserva natural de Sebes a Flix (Ribera d'Ebre) s'estan morint, segons els tècnics, perquè l'empresa Endesa, que gestiona l'embassament de la població, manté tot l'any al límit màxim la capacitat del pantà, cosa que asfíxia les arrels.

    Des de fa un any, els tècnics de la reserva natural estan detectant com la majoria dels arbres del bosc de la ribera, considerat un dels més grans de Catalunya, s'estan morint.

    El director de la reserva, Pere Josep Giménez, ha justificat la mortalitat dels arbres del pantà de Flix -que gestiona Endesa- perquè aquest sempre es troba al límit de la seva capacitat.

    Giménez ha dit que "els arbres literalment moren ofegats" perquè les seves arrels són poc profundes i "el nivell de l'aigua està a mig metre per sobre", cosa que determina que es produeixi "una asfíxia reticular de les arrels".

    A més, ha dit que, Endesa i la CHE, hauran de fer una gestió que permeti la conservació d'aquest espai natural com a servitud de l'explotació hidroelèctrica. El 12 de novembre s'ha convocat una reunió urgent a la seu de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) a Saragossa per buscar solucions.

    La reserva natural de Sebes, a Flix, té una superfície de 100 hectàrees i el bosc de la ribera centenari ocupa unes 15 hectàrees. La reserva es va començar a gestar a finals dels anys 40 del segle XX, abans de la construcció dels embassaments de Flix i Riba-roja.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies