Europa press

Logo ep

    L'escultura 'El pont de la llibertat' s'instal·la a la Rambla de la Marina de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

    15:4716.10.2007

    L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONÈS), 16 d'octubre (EUROPA PRESS)

    L'escultura 'El pont de la llibertat', de l'artista Eduard Arranz-Bravo, ja ha estat instal·lada a la confluència de la Rambla de la Marina amb l'avinguda del Carrilet de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

    L'escultor català ha supervisat els últims detalls de la instal·lació que s'inaugurarà oficialment el pròxim 28 d'octubre. 'El pont de la llibertat' és un homenatge a les persones que van lluitar durant el franquisme pel retorn de la democràcia i de la dictadura.

    L'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Celestino Corbacho, ha visitat avui l'estat dels treballs d'instal·lació de l'escultura, un encàrrec de l'Ajuntament de l'Hospitalet i de l'Associació Pont de la Llibertat-L'Hospitalet Antifranquista a l'artista, fortament vinculat a la ciutat.

    HOMENATGE A LA LLUITA PER LA LLIBERTAT.

    L'obra vol ser un reconeixement públic i un homenatge a totes les persones que van lluitar pel retorn de la democràcia i de les llibertats durant els anys de la dictadura franquista i també un pas més en la recuperació de la memòria col·lectiva.

    Segons l'alcalde de l'Hospitalet, l'escultura representa "la memòria històrica, l'homenatge i el reconeixement a tots els que van lluitar per la llibertat i la democràcia i que van patir les conseqüències d'una dictadura ferotge".

    Per Corbacho, "a vegades és convenient parar i mirar enrere per veure d'on venim i pensar que moltes de les coses que avui tenim no són mèrit exclusiu nostre sinó que són el resultat del treball de molta gent".

    PONT ENTRE DUES ÈPOQUES.

    El nom de l'escultura s'identifica amb els lluitadors que van intentar fer de pont entre dues èpoques, la que havia conquistat la llibertat democràtica en la República i la que la va recobrar. La peça consta de dues escultures originals de bronze, que tenen unes dimensions de 4,5 metres d'altura, 4 metres d'amplada i 4 metres de fons i un pes de 3.500 quilos cadascuna, unides per un arc d'acer inoxidable de 20 metres de llargada que representa el pont.

    La inauguració de l'escultura, prevista per al 28 d'octubre, culmina sis anys de treballs des que el 2001 es va col·locar la primera pedra juntament amb les 2.000 firmes de ciutadans de l'Hospitalet que donaven suport a aquesta iniciativa. Durant aquest temps l'artista ha treballat al seu estudi i a la Foneria Artística Vilà de Valls, on s'ha realitzat tot el procés de foneria en bronze de la peça.

    'El pont de la llibertat' s'unirà al catàleg d'obres d'art instal·lades a l'espai públic de l'Hospitalet signades per artistes com Josep Maria Subirachs, Joan Junyer, Joan Brossa, Ferran Soriano i Eduard Arranz-Bravo, també autor de 'L'acollidora', símbol del caràcter acollidor de l'Hospitalet.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies