Europa press

Logo ep

  Duran es desmarca de la proposta de Mas per al catalanisme perquè "a Unió no hi caben socialdemòcrates i marxistes"

  13:0504.09.2007  BARCELONA, 4 de setembre (EUROPA PRESS)

  El president d'UDC i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que "respecta" però es desmarca de la proposta del líder de CDC i president de la federació, Artur Mas, per "refundar el catalanisme".

  En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Duran ha remarcat que "a Unió no hi cap" el "catalanista liberal, socialdemòcrata i marxista", tot i que els "respecta".

  Ha defensat la pluralitat dels plantejaments catalanistes, però ha dit no conèixer "exactament el contingut de ''embolcall'" anunciat ahir per Mas en la seva proposta de refundació del catalanisme, i ha assegurat que "UDC no ho farà a casa seva".

  Tot i això, Duran ha reconegut la "necessitat" de "canviar propostes i idees del catalanisme", atès que les bases del catalanisme dels segles XIX i XX "no serveixen per avui", per això ha dit creure, predicar i intentar practicar "la proposta de refundació del catalanisme en base al segle XXI".

  Duran ha valorat també les paraules de l'expresident de la Generalitat i líder de CDC, Jordi Pujol, que ahir va apuntar la possibilitat d'una "vaga fiscal" a Catalunya com a resposta a la falta d'inversions de l'Estat. Duran ha vist "respectable" la reflexió, perquè "tot el que arriba de tercers, especialment si són del partit coalitzat, ho respecto", però ha considerat que "no és el moment de fer una crida al tancament de caixes".

  "La radicalitat no ens portarà enlloc; la fermesa, sí", ha advertit Duran, convençut que "és el moment de plantar cara" al Govern espanyol.

  Duran ha rebutjat que Pujol ho digués per animar la insubmissió fiscal i ha afegit que ell personalment "no faria aquesta proposta". "El problema és que nosaltres no ens posem les piles", que "l'Estat ens maltracta en matèria d'infraestructures" i que el "president de la Generalitat i el PSC" volen "fer veure el contrari".

  En aquest sentit, ha criticat les propostes d'independència de membres del Govern com el vicepresident i líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, quan "forma part d'un govern de la Generalitat que és incapaç de plantar cara al Govern de l'Estat per fer complir una disposició" dels pressupostos sobre inversions. Per a Duran, Carod "fa trampa i fa radicalisme verbal".

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies