Europa press

Logo ep

    La música del Misteri d'Elx arriba al Festival de Peralada

    17:5330.07.2007



    GIRONA, 30 de juliol (EUROPA PRESS)

    L'Orquestra Barroca Valenciana i el Grup Vocal de Cambra d'Elx interpretarà demà en el Festival Castell de Peralada (Girona) el Misteri d'Elx, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, amb un cor de 24 veus, quatre solistes i una orquestra de més de 20 músics.

    En el concert en l'Església del Carme, amb el títol 'La música del Misteri d'Elx', s'interpretaran peces tan significatives com 'Déu vos salvi', 'Oh poder de l'Alt Imperi', 'Dona e mare de Déu', 'La coronación' o 'Glòria Patri'.

    El Misteri d'Elx és un drama cantat d'origen medieval que es representa cada any els dies 14 i 15 d'agost. El drama té lloc a la Basílica de Santa María i relata la dormició, assumpció als cels i coronació de la verge María.

    Després de la prohibició de les representacions teatrals dins de les esglésies en el Concili de Trento, Elx va aconseguir del Papa Urbà VIII el 1632 una butlla per mantenir viva la festa.

    La música del Misteri d'Elx procedeix de diferents èpoques i posseeix melodies medievals, renaixentistes i barroques. La interpretació va a càrrec d'una capella de cantors no professional i una escolania infantil de veus blanques per als papers de María i els àngels.

    El Festival de Peralada també proposa demà en l'Auditori Jardins del Castell una nit de gospel amb The Campbell Brothers.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies