Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  L'AVL demana a Ferrocarrils de la Generalitat retolar en valencià el nom de totes les estacions de metro

  17:4018.07.2007

  VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

  L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha proposat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que es retolen en valencià els noms de totes les estacions de metro. L'ens normatiu ha realitzat esta sol·licitud després d'un informe elaborat per la Secció de Toponímia que conclou que "els noms de les estacions de metro tenen un alt grau de correcció, tot i que en determinats casos cal fer algunes modificacions perquè els rètols siguen tots en valencià".

  Els casos "més clars", segons l'AVL, són aquells en què el nom, actualment retolat en castellà, no planteja cap problema d'identificació en la forma valenciana, com és el cas d'Aragón (Aragó), Ayora (Aiora) o Realón (el Realon), han assenyalat fonts de l'entitat en un comunicat.

  En un segon grup, l'Acadèmia proposa a FGV que retole amb doble denominació les estacions que actualment estan només en castellà "perquè la forma valenciana no és molt coneguda", segons la companyia de transport. L'objectiu seria vehicular el nom en valencià i poder deixar-lo com a forma única en un futur, han apuntat.

  Dins d'este segon bloc hi ha estacions com Alameda (l'Albereda), Fuente del Jarro (Font del Gerro), Serrería (la Serradora) o Marítim-Serrería (el Marítim-la Serradora).

  Finalment, l'AVL establix un tercer grup on caldria posar únicament l'article inicial o la preposició corresponent perquè la denominació fora totalment valenciana, i no com fins ara.

  Els casos més significatius serien les retolacions de les estacions d'Amistat (l'Amistat), Empalme (l'Empalme), Fira València (Fira de València), Hospital (l'Hospital) i Masies (les Masies), entre d'altres. Totes estes propostes ja han estat tramitades i enviades a la companyia de Ferrocarrils de la Generalitat.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies