Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  La col·lecció completa del Butlletí de la Societat Arqueològica Lul·liana serà digitalitzada per facilitar-ne l'accés

  13:2306.07.2007  PALMA DE MALLORCA, 6 de juliol (EUROPA PRESS)

  El Servei de Biblioteca i Documentació de la Universitat de les Illes Balears (UIB) digitalitzarà la col·lecció completa del Butlletí de la Societat Arqueològica Lul·liana (SAL), amb l'objectiu de facilitar als investigadors l'accés a aquesta revista, que conté referències històriques que es remunten a finals del segle XIX.

  Després de la firma del conveni de col·laboració subscrit entre La Societat, la UIB i Sa Nostra-Caixa de Balears, el director gerent de la Fundació Sa Nostra, Andreu Ramis, ha explicat que el projecte preveu finalitzar l'octubre del 2008 i preveu la digitalització de diversos volums, compostos per 27.400 pàgines, mitjançant escaneig d'alta resolució.

  En concret, l'entitat bancària s'encarregarà de contribuir econòmicament en l'elaboració i difusió de l'obra, la digitalització de la qual suposa un cost de 17.215 euros. El Butlletí va començar a publicar-se el 1885.

  El projecte inclou també la construcció d'una revista electrònica sobre la plataforma 'Greenstone Digital Library' i l'edició de mil DVD sobre aquesta revista.

  Per la seva banda, la rectora de la UIB, Montserrat Casas, ha destacat la "bona" col·laboració entre Sa Nostra i la Universitat, i ha ressaltat la seva vocació per contribuir en la conservació del patrimoni científic de les illes, com ara el Butlletí de la SAL, i per apropar-lo a la societat en general. "Aquesta obra és una referència obligada per fer investigacions de finals del segle XIX", ha remarcat.

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies