Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  El col·legi d'enginyers de camins lamenta les crítiques de l'arquitecte en cap de la Sagrada Família al traçat

  19:0207.06.2007  BARCELONA, 7 de juny (EUROPA PRESS)

  El col·legi d'enginyers de camins, canals i ports de Catalunya ha lamentat avui les declaracions de l'arquitecte en cap de la Sagrada Família, Jordi Bonet, contràries al pas del TAV al costat del monument d'Antoni Gaudí, i en les quals alertava dels perills que suposaria per al temple el projecte.

  En un comunicat, aquest òrgan considera que les manifestacions de Bonet són "profundament desafortunades", ja que qüestiona "la capacitació dels enginyers de camins" en "posar en qüestió els coneixements i l'experiència dels professionals experts en matèria d'infraestructures i que tenen un alt nivell de reconeixement tant a Espanya com en l'àmbit internacional".

  El col·legi d'enginyers considera que "és convenient" que infraestructures de la importància del TAV "tinguin més consens polític i social possible" a causa de "la seva rellevància i el seu impacte".

  En relació amb el traçat del tren d'alta velocitat, el comunicat resa que "el col·legi no es manifesta sobre la idoneïtat del traçat més enllà d'aspectes estrictament tècnics, ja que en la presa definitiva d'aquest tipus de decisions intervenen molts altres criteris aliens a la nostra especialització".

  "Amb independència del traçat final, el nivell de coneixements i les tècniques actuals han de permetre una construcció segura, sense riscos ni impactes no desitjats a l'entorn", afegeix el col·legi. Per aquesta raó, creu que és "imprescindible complir molt rigorosament totes les mesures de control del procés de construcció en tot el traçat".

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies