Europa press

Logo ep

    Mor el combatent republicà i membre fundador d'Alfaguara Eduard Pons Prades als 87 anys

    17:2428.05.2007



    BARCELONA, 28 de maig (EUROPA PRESS)

    L'historiador, combatent antifranquista i membre fundador de l'editorial Alfaguara Eduard Pons Prades ha mort als 87 anys d'edat a Barcelona.

    El Sindicat de Periodistes de Catalunya, on Prades estava afiliat, ha lamentat la seva mort com "un dels pioners de la recuperació de la memòria històrica" i "divulgador infatigable dels patiments dels que van lluitar per la llibertat".

    Pons Prades va néixer a Barcelona el 1920 i es va allistar a l'Exèrcit republicà, per combatre en la Guerra Civil a Madrid, en el Segre i la Batalla de l'Ebre. Va ser ferit el 1938 i es va exiliar a França l'any següent, per sumar-se a l'exèrcit.

    El 1942 es va integrar en les forces de la Resistència espanyola i va estar al comandament d'un destacament volant de guerrillers francesos i espanyols en l'alliberament de l'Aude contra les tropes alemanyes. Després de la seva etapa a França, va tornar a Espanya en els anys 60.

    Membre fundador de l'editorial Alfaguara, ha col·laborat en publicacions com 'Historia y vida', 'El Periódico', 'El Diario de Barcelona', 'Letras' i ha participat com a guionista en la realització de diversos llargmetratges espanyols i francesos.

    És autor de llibres com la novel·la 'La venganza' i els assajos històrics 'Los que sí hicimos la guerra', 'Un soldado de la República', 'Años de muerte y de esperanza', en col·laboració amb Agustí Centelles, 'Crónica negra de la Transición española', 'Los niños republicanos en la guerra de España' i 'Republicanos españoles en la Segunda Guerra Mundial'.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies