Europa press

Logo ep

    Bernat Vivancos, nou director musical de l'Escolania de Montserrat

    11:1925.05.2007



    BARCELONA, 25 de maig (EUROPA PRESS)

    El compositor barceloní Bernat Vivancos ha estat nomenat nou director musical de l'Escolania de Montserrat en substitució de Joaquim Piqué, que dirigia el cor des del 2001, segons ha informat la institució.

    Vivancos (Barcelona, 1973) es va iniciar en la música amb el seu pare, organista a Barcelona, i als 10 anys va entrar a formar part de l'Escolania de Montserrat. El contacte permanent amb el cant serà molt important en el seu futur musical.

    Alumne de Maria Canals i David Padrós, el 1997 és nomenat mestre de capella de la Seu de Manresa i organista titular del Santuari de la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona. Un any després va ingressar al Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de París.

    Ha estat distingit amb innombrables premis i actualment és professor de Composició i Orquestració a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

    Els últims anys, Vivancos ha rebut obres d'encàrrec per a l'OBC, la Orquestre Philarmonique de Ràdio France o RNE i actualment, prepara 'El gran alquimista', una obra encàrrec de l'OBC per a la Fira de Frankfurt.

    Bernat Vivancos substitueix en el càrrec a Joaquim Piqué, que ha completat un cicle de 10 anys al centre, primer com a director assistent i després com a director titular. Piqué ha assegurat que ha estat "una experiència personal i musical molt rica".

    Piqué ha assegurat que l'Escolania "és un cor que val la pena mantenir a nivell de país i cal que continuï tenint aquest reconeixement".

    L'últim projecte de Joaquim Piqué com a director musical de l'Escolania ha estat la gravació d'un nou disc, amb obres del compositor i mestre de capella pare Miquel López, que sortirà a la venda el mes que ve. Piqué dirigirà l'últim concert d'aquest curs de l'Escolania a Eivissa el 21 de juny.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies