Europa press

Logo ep

    Saura justifica els punxons que els mossos van fer servir en la manifestació okupa d'ahir a Barcelona

    17:1320.05.2007

    BARCELONA, 20 DE MAIG (EUROPA PRESS)

    El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha justificat avui el cos dels Mossos d'Esquadra per haver utilitzat punxons en la manifestació okupa d'ahir al centre de Barcelona. "Els mossos portaven la dotació d'armes reglamentària", ha assegurat.

    Els manifestants, convocats per l'Assemblea d'Okupes de Barcelona, han denunciat que les forces policials havien "usat armes blanques com a eina repressora" durant la manifestació. Malgrat això, Saura ha recalcat que "dins dels Mossos d'Esquadra no es preveu l'ús d'armes antireglamentàries".

    Tot i això, Saura afirma que "cal veure el que ha passat realment". Durant la manifestació van tenir lloc enfrontaments entre policies i manifestants, amb ferits en tots dos bàndols. Entre ells, un policia que portava un d'aquests punxons i a qui un okupa va trencar el nas.

    Per al col·lectiu antisistema, "l'ús d'armes blanques, com els punxons, per reprimir una manifestació hauria de suposar la dimissió dels polítics responsables d'aquesta actuació" i les accions d'ahir són considerades com a "brutals".

    D'altra banda, un portaveu de la policia catalana ha explicat a Europa Press que "es tracta d'un arma de defensa reglamentària" que utilitzen alguns agents després d'"un curs d'especialització per usar-la correctament" i ha assegurat que és tan legal "com una pistola".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies