Europa press

Logo ep

    CCOO recorre les oposicions docents per la "negativa del PP a acatar les sentències del TSJ sobre el català"

    19:0017.05.2007

    VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)

    La Federació d'Ensenyament ha decidit interposar "un nou recurs contenciós administratiu" contra els annexos de les ordres de convocatòria de procediments d'accés als cossos docents per la "negativa del govern del Partit Popular d'acatar les sentències del Tribunal Superior de Justícia referents al català", segons han informat hui fonts de l'organització.

    Per este motiu, CCOO ha decidit recórrer els annexos de les ordres de convocatòria de procediments d'accés als cossos d'Inspectors d'Educació, de Mestres, de professors d'Ensenyament Secundari, professors d'Escoles Oficials d'Idiomes, professors de Música i Arts Escèniques i professors tècnics de Formació Professional, "atès que en el llistat de titulacions que eximixen de la prova de coneixement de valencià per a l'esmentat ingrés no figura la titulació de Filologia Catalana, tal com demanen les reiterades sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i del Tribunal Suprem", han explicat.

    Però "a més esta vegada demanem que la Conselleria d'Educació siga sancionada en costes per la seua constància en la negativa a acatar les sentències relatives a esta qüestió", han recalcat.

    Des del sindicat han indicat que "amb el nou canvi en legislació educativa -l'entrada en vigor de la Llei Orgànica d'Educació (LOE)- ha calgut tornar a negociar i publicar un Decret d'accés a la funció pública docent en l'àmbit estatal i a continuació cada comunitat autònoma ha procedit a desenvolupar les ordres corresponents a la concreció de l'esmentat Decret".

    En este marc, la Conselleria d'Educació ha publicat les ordres per als procediments d'ingrés als cossos docents "que s'ajusten al que preveu el Decret 276/2007 i afigen trets propis de la Comunitat, com quan es dissenya el temari de l'especialitat de primària".

    "Però desgraciadament -han prosseguit- altres apartats no s'ajusten a la llei i, desgraciadament també, es tracta d'una reincidència excessiva, ja que una vegada més al llistat de titulacions que eximixen de fer la prova necessària per a acreditar els coneixements de valencià no apareix la titulació de Filologia Catalana i es manté la de 'filologia, secció hispànica (valencià)' que ja fa anys que es va deixar d'impartir", han recordat.

    Des de la Federació d'Ensenyament de CCOO insistixen que "esta disbauxa cultural ha estat condemnada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana diverses vegades, com per exemple en la seua sentència número 382/2007 sobre el recurs contenciós administratiu 816/2005 interposat per CCOO-PV en què dictamina que cal considerar com a eximent de la prova de valencià la titulació de Filologia Catalana atés que és a efectes lingüístics equivalent a les quals es demanen".

    Esta sentència "és una més entre altres emeses a instàncies d'altres organitzacions socials i obliga la Conselleria a admetre l'esmentada titulació". "Però no ha estat suficient perquè el Consell canvie les seues convocatòries i esmene el seu error", han lamentat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies