Europa press

Logo ep

  STEPV recorre les oposicions docents "per no tindre en compte" la titulació de Filologia Catalana

  18:4717.05.2007

  VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)

  El Sindicat de Treballadors i de Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV-Iv) ha recorregut els processos selectius per a l'accés a la funció pública docent per als cossos de Mestres i professorat d'Educació Secundària i Professorat Tècnic de Formació Professional "per no tindre en compte" la titulació de Filologia Catalana, segons han informat hui fonts sindicals en un comunicat. L'organització ha anunciat a més que els seus servicis jurídics prepararan els recursos individuals de les persones afectades.

  Des d'STEPV han recordat que fa poc s'han convocat oposicions per als cossos de Mestres i professorat d'Educació Secundària i Professorat Tècnic de Formació Professional. En estes oposicions "no es té en compte entre les titulacions per a estar exempts la Filologia Catalana". "Arran d'esta exclusió -han prosseguit-, STEPV ha recorregut totes les oposicions docents dels últims anys i el TSJCV ha decidit, reiteradament, a favor del sindicat per a incloure la titulació de Filologia Catalana".

  Per a l'entitat, esta titulació "és l'única que hi ha de nivell superior per a l'acreditació de coneixements de valencià, segons la normativa estatal que regula el títol de Filologia Catalana, i també la relativa a l'ordenació de les àrees de coneixement, entre les quals únicament figura Filologia Catalana, que inclou al seu sí totes les matèries relatives a la Filologia Valenciana".

  El sindicat ha denunciat que "ara, "una vegada més, la Conselleria d'Educació reitera la seua posició clarament anticientífica i antiacadèmica de no acceptar la titulació de Filologia Catalana per a acreditar els coneixements requerits".

  Fins i tot, segons el col·lectiu, "ha rebutjat en Mesa Sectorial la proposta d'STEPV-Iv d'afegir, en les ordres de convocatòria, a 'Filologia Valenciana' l'expressió 'i llicenciatures equivalents', amb la qual cosa s'haguera complit amb la legalitat vigent, atés que l'ordre del Ministeri d'Educació i Cultura de 29-11-1995 homologa els títols de Llicenciat en Filologia, secció Hispànica (Valenciana) i de Filosofia i Lletres, divisió Filologia (Filologia Valenciana), i els considera equivalents al títol de Filologia Catalana, atés que aquells primers havien desaparegut de l'ordenació acadèmica de les universitats espanyoles".

  Amb la posició que manté la Generalitat, és "evident que rebutja l'ordenament jurídic al qual està sotmesa, i també les nombroses sentències del TSJCV, del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucionals, és a dir, no accepta les regles de joc de l'estat de dret que tant diu defensar", han afirmat estes fonts, que han agregat que "incomprensiblement insistix en l'existència de titulacions no vigents de fa més de 10 anys i nega la validesa de la que les va substituir i l'equivalència reconeguda per les normes".

  Per esta raó, STEPV-Iv "es veu obligat, una vegada més, a impugnar estes últimes ordres en allò relatiu a la validesa del títol de Filologia Catalana per a acreditar els coneixements de valencià".[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies