Europa press

Logo ep

  El Suprem rebutja el recurs de CV contra el memorádum de sol·licitud de reconeixement a la UE de llengües oficials

  18:5208.05.2007

  VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

  La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem (TS) ha desestimat "per falta de contingut" el recurs presentat per Coalició Valenciana (CV) contra el memoràndum de sol·licitud de reconeixement en la Unió Europea (UE) de totes les llengües oficials d'Espanya, presentat a Brussel·les al desembre del 2004 pel ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, Miguel Ángel Moratinos.

  El text del Ministeri d'Exteriors indica que en l'ordenament constitucional de l'Estat espanyol "tenen el caràcter de llengües oficials al seu territori, l'èuscar, el gallec i la llengua que es denomina català a la comunitat autònoma de Catalunya i a la de les Illes Balears i que es denomina valencià a la Comunitat Valenciana".

  Coalició Valenciana demanava en el seu recurs que es declarara la nul·litat del memoràndum per "conculcar" l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i la Constitució Espanyola i en defensa de la "singularitat valenciana".

  A este respecte, la sentència del Tribunal Suprem declara sense contingut "per manca d'objecte" el recurs, ja que en el text del Govern "es reconeix l'ús de les llengües que compten amb estatut oficial en part del territori espanyol, situació en què es troba la llengua valenciana".

  També estima que el contingut del memoràndum suposa "una simple apreciació de caràcter lingüístic sense cap transcendència quant a la possible creació de drets subjectius o cap alteració de l'ordenament jurídic vigent" i remarca que "no se'n deduïx" que els dos idiomes oficials a la Comunitat Valenciana "no siguen el valencià i el castellà".[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies