Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Europa press

Logo ep

  La Generalitat acorda sancionar amb 300.000 euros a ACPV i tancar els repetidors de TV-3 a les tres províncies

  15:2330.04.2007

  VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)

  El portaveu del Consell, Vicente Rambla, ha resolt l'expedient obert a Acció Cultural del País València (ACPV) per l'emissió de TV-3 a la Comunitat Valenciana sense llicència administrativa amb una sanció que comporta una multa de 300.000 euros i la clausura dels tres repetidors amb què compta l'entitat cívica.

  Així ho ha anunciat Rambla en declaracions realitzades als mitjans de comunicació abans d'assistir, en qualitat de representant del Consell, al fòrum hispanoalemany que s'està celebrant a València i que reunix membres de la CDU alemanya i representants espanyols del Partit Popular per a debatre sobre el paper de les regions a la UE.

  La Generalitat, que va obtindre permís judicial per a procedir a la clausura provisional del repetidor de la Carrasqueta a Xixona, però no va poder executar la decisió divendres passat perquè ho van impedir manifestants, ha resolt administrativament el tancament definitiu de les instal·lacions d'ACPV a esta província i també a València, on una jutge no ho va autoritzar com a mesura cautelar, i a Castelló.

  Rambla ha precisat que el tancament "s'executarà en el termini que legalment corresponga", atés que l'entitat sancionada tindrà ara uns dies per a presentar al·legacions. "Quan acabe este procediment, haurà d'executar-se la sanció", ha advertit.

  El portaveu de l'executiu valencià ha reiterat que tant el Govern valencià com el català estan realitzant gestions amb l'executiu estatal per a obtindre les freqüències que permeten donar cobertura a les emissions recíproques de TV-3 i Canal 9 i també satisfer "altres necessitats" de la Comunitat Valenciana. Ha subratllat en este sentit que la Generalitat està esperant que el Ministeri d'Indústria aporte alguna solució tècnica.

  El representant del Consell ha insistit, d'altra banda, que la Generalitat valenciana manté en este assumpte la posició de "complir la norma" i d'"arribar a acords de col·laboració i de convivència pacífica", una cosa que contrasta, segons la seua opinió, amb l'"anarquia en la qual estan instal·lats no només ACPV", sinó partits com Compromís pel País Valencià i el PSPV, "que, en un menyspreu absolut a la legalitat instal·lada, pretenen, per l'ús de la força, evitar que s'aplique la llei".

  Rambla ha criticat "els que, al marge de la llei i defensant una falsa llibertat d'expressió, estan, per la força, impedint que es porten a terme decisions judicials" i ha assegurat que "mai" haguera imaginat que "partits polítics que aspiren a tindre representació parlamentària del conjunt dels valencians siguen capaços de donar l'esquena a la llei i d'utilitzar la força" per a defensar el seu criteri.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies