Europa press

Logo ep

    El Col·lectiu de Transsexuals de Catalunya denuncia que 10 dones són en presons d'homes

    21:2125.04.2007



    BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

    El Col·lectiu de Transsexuals de Catalunya (CTC) ha denunciat avui que "10 transsexuals femenines podrien ser en presons d'homes a Catalunya" compartint cel·la amb ells, cosa que ha considerat una "falta de respecte".

    El CTC ha recordat el cas de Tona, una dona transsexual que porta sis anys complint condemna a Quatre Camins, i ha remarcat que té problemes de drogodependència i el VIH. "Com pot ser que malalts drogodependents compleixin condemnes com delinqüents comuns?", ha preguntat l'entitat en un comunicat.

    El CTC ha dit "no entendre aquest tipus de política insensible al gènere transsexual" ni la "incoherència entre els fets i la filosofia d'actes que denuncien, des de la memòria històrica, fets com quan en el règim franquista les transsexuals eren empresonades en centres per a homes".

    L'entitat ha fet referència a una resolució del Parlament que data del 22 de març del 2001, de la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana. El text insta la Generalitat a "continuar aplicant als ciutadans privats de llibertat, que manifestin trobar-se en procés de reassignació de gènere, programes de tractament individualitzat i fixar les destinacions més adequades perquè a aquests ciutadans no els suposi un plus de gravetat de la seva situació penitenciària".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies