Europa press

Logo ep

    Burjassot homenatja el poeta Vicent Andrés Estellés amb una estàtua

    16:1719.04.2007

    VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)

    La localitat valenciana de Burjassot descobrirà dilluns que ve, 23 de d'abril, i coincidint amb el Dia del Llibre, una estàtua que il·lustra la persona del poeta Vicent Andrés Estellés, que descansarà assentada en un banc de la plaça de l'Ajuntament de Burjassot "com si fóra un visitant curiós per conéixer esta ciutat", segons han informat hui fonts municipals.

    La figura serà inaugurada per l'alcalde del municipi, José Luis Andrés Chavarrías, que estarà acompanyat dels familiars més pròxims al poeta. Amb esta obra la figura de l'escriptor torna a cobrar, fins i tot, presència física on va ser el seu poble, gràcies al treball de l'escultora i professora de la Facultat de Belles Arts de València Teresa Cháfer, que va acceptar el "repte" d'esculpir en bronze i, a grandària natural, la figura de l'escriptor, han destacat estes fonts.

    Així, el pròxim dia 23, a les 19.00 hores i després de l'espectacle "Paraularia", a càrrec de Vicent Cortés, tindrà lloc el descobriment oficial de l'escultura que, des d'eixe moment, es convertirà en un interessant element de visita i admiració per als veïns del municipi i per als que vinguen de fora. Una vegada descoberta la imatge, tots els assistents podran continuar respirant de l'esperit que emane de la silueta d'Estellés, gràcies al concert que el seu bon amic, Paco Muñoz, realitzarà en el seu honor, al Centre Cultural Tívoli, a partir de les 19:30 hores.

    Esta iniciativa s'emmarca en els actes que, des de l'Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot, s'estan programant i celebrant en homenatge a qui el 1993 i amb motiu de la seua mort, va ser nomenat fill predilecte, el famós poeta, Vicent Andrés Estellés.

    L'encara recent cerimònia de lliurament dels Premis VAE de Burjassot, celebrada el 30 de març, i a través de la qual la figura del poeta no ha fet més que guanyar en prestigi i en reconeixement tant municipal, com de part de la resta d'agents socials i culturals de Burjassot, dóna pas ara a un altre esdeveniment d'importància que servirà, a més, per a inaugurar la Setmana del Llibre del municipi, la qual se celebrarà entre dilluns que ve, 23 d'abril, i divendres dia 27. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies