Europa press

Logo ep

    UV, Unió de Centre Liberal i Verds Ecopacifistes es coalitzen per a tractar d'arribar al 5 per cent del llistó electoral

    14:2205.04.2007

    VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

    Unió Valenciana (UV), Unió de Centre Liberal i Els Verds Ecopacifistes han formalitzat hui les bases polítiques i programàtiques d'esta coalició amb què intentaran superar la barrera electoral del cinc per cent autonòmic per a aconseguir representació parlamentària, que és, segons ha assenyalat el president d'UV, José Manuel Miralles, "una de les apostes més importants" dels tres partits.

    Miralles, que ha realitzat estes declaracions en roda de premsa després de la signatura d'este acord, Ramón Cerdá (Unió de Centre Liberal) i Abelardo Lloret (Els Verds), ha explicat que, partint del 3,3 per cent en les eleccions autonòmiques del 2003 -d'UV i Unió de Centre Liberal- i "sumant" el nou missatge dels ecopacifistes, "estem molt a prop d'esta barrera autonòmica".

    Tot i això, ha indicat que "no es tracta només d'una suma de matemàtica de vots", ja que esta formació "està generant un moviment il·lusionant i de total actualitat" com és el de la defensa del medi ambient i de la sostenibilitat. A més, gràcies a este "compromís", ha apuntat la possibilitat de "traspassar" esta barrera electoral.

    De cara a les eleccions, han explicat que la coalició concorrerà en l'àmbit municipal de València i de Castelló sota la denominació d'"Unió Valenciana-Els Verds Ecopacifistes". Pel que fa a l'àmbit autonòmic, a València i Castelló, serà 'Unió-Unió Valenciana-Els Verds Ecopacifistes. Mentre que a Alacant, acudiran amb el nom d'Unió-Els Verds Ecopacifistes-Unió Centre Liberal.

    A més, el responsable d'UV, ha considerat que amb esta coalició arribaran a un sector de gent que al seu partit "se li resistia", com són els jóvens. Així, juntament amb Els Verds Ecopacifistes, que, segons ha dit, "ocupa el mateix espai polític" que la formació valencianista, els ciutadans que tinguen esta vocació de centre moderat podran "votar un partit verd", ha indicat. És "molt important", ha continuat, "que omplim un espai polític que no estava ocupat per ningú", com és el de centre.

    També ha qualificat esta aliança d'"històrica", ja que té lloc en el 25 aniversari d'UV, el que, segons la seua opinió, "demostra la voluntat d'este partit d'arribar a la societat valenciana en el seu conjunt". En este sentit, ha indicat que conformen una opció "valencianista, de centre moderada, integradora" i amb una "clara obsessió per la defensa de la identitat i del territori".

    De la mateixa manera, Ramón Cerdá, ha manifestat el seu compromís perquè "el desenvolupament i la qualitat de vida vagen acompanyats per la cura al medi ambient". En este sentit, ha assegurat que "no es tracta d'una qüestió de màrqueting sinó de sentiments".

    Respecte a l'acord de bases polítiques i programàtiques de la coalició, han destacat que esta coalició es presenta a la societat i al seu electorat com "una opció de govern", l'objectiu de la qual és "sumar esforços" de cara a un comicis "marcats pel bipartidisme" i el llistó electoral del cinc per cent".

    En vista d'esta situació, els tres partits han sentit la "necessitat" d'unir-se, ja que, segons consta en el document presentat, coincidixen en la "necessitat" de declarar-se com una opció política "bàsicament autonomista, reivindicativa, de tarannà liberal, centrada i moderada en els seus plantejaments, però ferma i coherent en la defensa dels interessos socials, econòmics i culturals de la Comunitat".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies