Europa press

Logo ep

  El sindicat CGT denuncia que l'empresa CECLE "es nega a negociar" després de vuit dies de vaga de les treballadores

  15:1312.03.2007  GIRONA, 12 (EUROPA PRESS)

  Les treballadores de la neteja de l'empresa CECLE de Girona que donen servei a l'Ajuntament, a l'Hospital Josep Trueta i a altres centres de la ciutat continuen el seu vuitè dia de vaga. El sindicat ha criticat que l'empresa no s'"hagi assegut a negociar" i reprotxen al consistori gironí que deixés claus dels centres als treballadors que segons ells van contractar "il·legalment".

  El responsable del sector de la neteja del sindicat CGT, Salvador Aranda, ha criticat l'empresa perquè "no vol negociar amb els treballadors" i els ha recriminat que "com l'únic que fan és contractar treballadors il·legalment per substituir els vaguistes amb l'objectiu de fer més precària l'ocupació i pagar salaris més barats".

  A més Aranda ha denunciat que l'Ajuntament de Girona "va donar còpies de les claus dels centres, els col·legis i els pavellons" als treballadors contractats per mantenir les instal·lacions netes i ha considerat l'equip de govern del consistori "còmplices" de CECLE.

  Aquest matí un grup de treballadores s'ha manifestat davant de la seu de l'empresa, més tard davant de l'Ajuntament i finalment davant de l'Hospital Josep Trueta. La intenció del sindicat és continuar amb la vaga de manera indefinida tot i que han recordat que "ells són els primers que tenen la intenció d'arribar a un acord" perquè acabi el conflicte.

  Segons Salvador Aranda el seguiment de la vaga ha estat d'un 85% de les 170 treballadors que CECLE té a Girona. Les treballadores fa quatre mesos que intenten negociar amb els empresaris perquè els incrementin el salari que en aquests moments no superen els 720 euros mensuals.[FIN]

  Resum

  • Última Hora

   • Espanya

    • Món

     • Economia

      • Cultura

       • Societat

        Cercador

        Últimes notícies