Europa press

Logo ep

    Inaugurats els Jardins Ernest Lluch al costat del domicili de l'exministre socialista

    15:3203.03.2007

    BARCELONA, 03 (EUROPA PRESS)

    L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha inaugurat avui Els Jardins Ernest Lluch, en memòria del ministre, historiador i catedràtic assassinat per ETA l'any 2000. "Un gran curiós que estimava la història i el coneixement per avançar amb dignitat", segons paraules d'Hereu, que ha dit que ara el seu nom es troba en un espai públic "entranyable".

    A la inauguració dels jardins, lloc on baixava a descansar, llegir i escriure Ernest Lluch i des d'on es veu el balcó del que va ser el seu domicili, hi han acudit unes 80 persones, veïns del barri de les Corts.

    Van ser ells, els veïns i entitats, els que a les 24 hores de la seva mort "van exigir" la remodelació d'aquest espai públic i "van demanar" que portés el seu nom, ha recordat l'alcalde.

    Jordi Hereu ha descobert la placa commemorativa al costat d'una de les filles de Lluch, Eulàlia, amb la llegenda 'En memòria d'Ernest Lluch (1937-2000) - Un jardí per gaudir del diàleg entre les persones'. Després, un dels organitzadors de l'acte ha deixat anar un colom blanc, que ha sortit volant.

    Eulàlia Lluch ha recordat que el seu pare ja havia intentat proposar a l'aleshores alcalde, Joan Clos, la restauració de la plaça i havia pensat com a nom a suggerir 'Plaça de les Acàcies', les flors que veia des del seu balcón quan contemplava els jardins.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies